Elite Suito of Wahoo Kickr Core? Eerlijke vergelijking

Bij de aanschaf van een fietstrainer is het belangrijk om vergelijkingen te maken. Bijvoorbeeld een vergelijking tussen de Elite Suito vs de Wahoo Kickr Core.

Bij een fietstrainer kun je denken aan een apparaat dat het voor je mogelijk maakt om thuis te fietsen terwijl je stilstaat.

Een fietstrainer gebruik je vaak als je je wil opwarmen, of wanneer je een mooi weer fietser bent en bij regen liever binnen fietst. nIn de herfst en winter wordt er liever binnen dan buiten gefietst.

De Elite Suito vs Wahoo Kickr Core zijn daarvoor uitstekende fietstrainers.

De belangrijkste vraag is dan ook, is de Elite Suito of juist de Wahoo Kickr Core een passende fietstrainer voor mij?

De Elite Suito fietstrainer

Een interactieve direct drive trainer is de Elite Suito fietstrainer. De Elite Suito fietstrainer heeft een hoge precisie. Ook is de Elite Suito fietstrainer erg stil en je kunt al je krachten moeiteloos kwijt op de deze fietstrainer.

Een voordeel bij aanschaf van de Elite Suito fietstrainer is, dat de fietstrainer volledig gemonteerd in de doos zit.

Alleen de cassette ontbreekt nog. Deze cassette moet je zelf nog kopen en ook zelf nog monteren. Het enige voordeel van het ontbreken van de cassette is dat je nu zelf kunt bepalen welke cassette je wil hebben en bestellen.

Een ander voordeel is dat de Elite Suito fietstrainer standaard wordt geleverd met een voorwielsteun.

Bij aflevering van de Elite Suito fietstrainer is deze Plug & Play. Dat wil zeggen de poten uitklappen, vervolgens inpluggen en gaan fietsen.

Door de voorwielsteun kan het voorwiel niet verschuiven en dat is een voordeel tijdens de sprint of als je berg op uit het zadel komt.

De Wahoo Kickr Core als fietssimulator

Door Wahoo is een nieuwe fietstrainer op de markt gebracht. De Wahoo Kickr Core is daardoor de allernieuwste direct drive smarttrainer.

De Wahoo Kickr Core is een fietstrainer die, zowel prijs als qua specs, tussen de fietstrainers Kickr Snap en Kickr Power inzit.

De nieuwe Wahoo Kickr Core heeft de mogelijkheid om een vermogen van 1800 Watt aan te kunnen. Daarnaast kan de Wahoo Kickr Core heel gemakkelijk een maximale hellingsgraad van wel 16% simuleren.

De belangrijkste verschillen

De Elite Suito en de Wahoo Kickr Core zijn beiden een direct drive trainer. Beiden zijn gemakkelijk te vervoeren en wegen niet al te zwaar.

Het maximale vermogen van de Elite Suito is 1900 watt en deze heeft een hellingsgraad van 15%. Daarentegen heeft de Wahoo Kickr Core 1800 watt en een hellingsgraad van 16%.

De Elite Suito is ook geschikt voor de wielen van een mountainbike met een wielmaat van 24 tot en met 29 inches en geschikt voor velg- en schijfremmen.

Daarnaast is de Wahoo Kickr Core geschikt voor alle fietsen en je kunt de gereden snelheid en ook het vermogen dat je hebt geleverd bijhouden.

Deelnemen aan virtuele races

Beide fietstrainers zijn ook geschikt om te koppelen aan Zwift. Door de koppeling is het ook mogelijk om deel te nemen aan de virtuele races.

Daarnaast zijn de fietstrainers ook te gebruiken voor andere apps. Hierbij kun je denken aan TrainerRoad en Kinomap.

De prijs van de fietstrainers

Als je besloten hebt om een fietstrainer aan te schaffen, dan is een goede tip om te letten op de prijs.

Regelmatig zijn er aanbiedingen en daardoor kunnen vele bespaarde euro’s aan andere (fiets)dingen worden besteed.
Relevante artikelen:

Plaats een reactie