Goedkope fietstrainer: aanrader of niet?

Wil je dolgraag in de winter ook kunnen blijven fietsen? Dan is de aanschaf van een goede fietstrainer aan te raden.

Als je naar het aanbod van fietstrainer kijkt, sla je wellicht steil achterover door de prijzen. Voor een Tacx- of Wahoo fietstrainer betaal je al snel een paar honderd euro.

Wil je het liever iets goedkoper houden? Dat is mogelijk. Er bestaan namelijk meer goede fietstrainers die goedkoop zijn.

Wat is een goedkope fietstrainer?

In onze ogen is een goedkope fietstrainer een trainer die minder dan 200 euro kost. Als je het écht goedkoop wilt hebben, kun je zelfs fietstrainers voor minder dan 100 euro aanschaffen.

Waar en hoe vind je een goedkope fietstrainer?

goedkope_fietstrainer_decathlon

Wil je liever niet al te veel geld aan je nieuwe fietstrainer uitgeven? Dan raden wij je aan om de volgende drie tips op te volgen:

  • Hou een aanbieding of outlet goed in de gaten: er zijn meerdere aanbieders die wel eens stunten met een aanbieding op een fietstrainer. Op die manier kun je mogelijk alsnog een Tacx fietstrainer voor minder dan 200 euro aanschaffen.
  • Check de prijzen bij Bol.com en Decathlon: persoonlijk raden wij je aan om een fietstrainer bij Bol.com of Decatlon aan te schaffen. Deze winkels bieden voordelige fietstrainers aan en hanteren een uitgebreid aanbod. Daardoor ben je in staat om een goede vergelijking te maken.
  • Kijk eens naar een rollerbank: als je een ervaren fietser bent, kun je ook eens naar een rollerbank kijken. Dit is een simpele fietstrainer; iets dat duidelijk aan het prijskaartje terug te zien is. Voor zo’n rollenbank betaal je in veel gevallen minder dan 100 euro.

Waar moet je op letten bij het uitkiezen van een goedkope fietstrainer?

Heb je interesse om een goedkope fietstrainer aan te schaffen? Met bovenstaande tips maak je dit een stuk makkelijker voor jezelf.

Wij willen je echter van nog meer tips voorzien. Tijdens je zoektocht zou je namelijk op meerdere aandachtspunten moeten letten:

  • Soort fietstrainer: wil je een echte fietstrainer hebben? Of vind je bijvoorbeeld een rollenbank ook prima? Aan jou de keus.
  • Merk: in onze ogen moet je heel goed naar het merk kijken. Als je voor het beste van het beste wilt gaan, zou je voor Tacx moeten kiezen. Die fietstrainers kosten echter veel geld, dus zou je wellicht op een aanbieding moeten wachten. Of je gaat voor een iets minder bekend merk.
  • Prijskaartje: goedkoop is uiteraard een relatief begrip. Wij adviseren je daarom om een maximum budget voor jezelf vast te stellen. Binnen dit budget kun je vervolgens op zoek gaan naar de beste goedkope fietstrainer.

Is een goedkope fietstrainer aan te raden?

Dit hangt vooral van je eigen voorkeuren af. Wil je van een veelzijdige, hoogwaardige en duurzame fietstrainer genieten? Dan kun je niks anders dan hier het nodige geld in investeren.

Stel je niet al te hoge eisen aan je nieuwe fietstrainer? Dan kun je prima voor een goedkope fietstrainer kiezen.

Volgens ons is het vooral van belang om je wensen goed op een rijtje te zetten. Aan de hand van je wensen kun je vervolgens de keuze maken: een goedkope fietstrainer of een duurdere fietstrainer aanschaffen.

Door de aanbiedingen bij onze partners in de gaten te houden, kun je mogelijk de gewenste fietstrainer voor het gewenste bedrag aanschaffen!Plaats een reactie