Racefiets met schijfremmen op een fietstrainer

Heb je recent een nieuwe Tacx fietstrainer gekocht? Of wil je op korte termijn een nieuwe fietstrainer van Tacx kopen? In beide gevallen moet je goed naar je racefiets kijken.

Heb je bijvoorbeeld een speciale Tacx steekas nodig? Of heb je bijvoorbeeld een steekas adapter nodig?

Dat zijn enkele mogelijke vragen waar je goed naar moet kijken. Verder moet je ook goed kijken naar verschillende onderdelen van je racefiets.

Een typerend voorbeeld hiervan zijn de remmen van je racefiets. Heeft je racefiets schijfremmen? Dan moet je goed op onderstaande aandachtspunten letten.

Kun je een racefiets met schijfremmen op een Tacx fietstrainer gebruiken?

Ja, dat is absoluut mogelijk. Verwijder het achterwiel van je fiets en plaats je fiets op de fietstrainer.

Heb je een trainer met een quick release? Dan is het niet eens noodzakelijk om het achterwiel van je fiets af te halen.

Als je het achterwiel wel van je fiets af moet halen, moet je van je remmen afblijven. Waarom? Als je nu aan je remmen zit, komen de schijfremmen tegen elkaar aan. Normaal gesproken zit hier het wiel tussen, maar daar is nu geen sprake meer van.

Wat gebeurt er als de schijfremmen tegen elkaar aankomen? Juist; dan gaan de schijfremmen snel slijten. Knijp daarom nooit de remmen in.

Je kunt er overigens ook voor kiezen om speciale ringetjes tussen de schijfremmen te plaatsen. Daarmee voorkom je ook dat de remmen gaan slijten.

Let goed op de montage

Als je van een fietstrainer gebruik wilt maken, moet je sowieso goed op de montage letten. Op welke manier kun je de fiets op je fietstrainer bevestigen?

Heb je een fiets met steekassen voor op de fietstrainer? Of heb je een fiets die je op een andere manier op de fietstrainer kunt bevestigen? Kijk hier heel goed naar.Ook interessant:

Plaats een reactie