Fiets Rollerbank bij Decathlon kopen

Zoek je een goede rollerbank voor je racefiets of mountainbike? Grote kans dat je dan al snel bij de Decathlon uitkomt.

Deze winkel biedt namelijk regelmatig rollenbanken aan voor mooie prijzen. In dit artikel ontdek je welke rollenbanken je kunt verwachten bij deze winkel en of er eventueel andere verkooppunten zijn.

Wat voor rollenbanken kan ik kopen bij Decathlon?

De Decathlon heeft regelmatig rollenbanken voor fietsen in het aanbod. Wanneer dit het geval is, gaat het voor zover eigenlijk vrijwel alleen maar om rollenbanken van het merk Tacx.

Dit merk domineert de markt al jaren en is in grote getalen terug te vinden in het aanbod van de winkel. Maar tussen welke varianten kun je nou eigenlijk kiezen?

Tacx Galaxia

tacx-galaxia

Allereerst is daar de Tacx Galaxia. Dit staat bekend als de beste rollenbank trainer voor de meer gevorderde fietsers. De antares is voorzien van een uniek schommelsysteem, zodat je jouw balans zo goed mogelijk kunt bewaren tijdens het fietsen.

Hoewel dit bekend staat als een geavanceerde trainer, is het toch goed betaalbaar. Decathlon biedt doorgaans een erg scherpe prijs. Zeker in vergelijking met de meeste andere shops.Tacx Antares

tacx-antares

Een iets eenvoudigere Tacx rollenbank is de Antares. Dit rollensysteem is net wat goedkoper en is niet voorzien van een speciaal schommelsysteem zoals de Galaxia.

Toch zijn ook dit erg fijne rollen voor thuisgebruik. Bovendien is de Antares super compact, waardoor je het gemakkelijk kunt verplaatsen.

Ook is deze rollenbank inschuifbaar, waardoor je mogelijk nog meer ruimte bespaard in huis.Wat voor fietstrainers kan ik nog meer kopen?

Rollerbanken zijn niet de enige soort fietstrainers die je kunt verkrijgen bij Decathlon. Over het algemeen verkoopt deze winkel trainers in verschillende soorten en maten.

Zo zijn er bijvoorbeeld ook de wheel-on trainers, waarbij je jouw achterwiel dient te verwijderen alvorens je kunt trainen. Ook kun je direct direct trainers kopen, waarbij je jouw achterwiel eraan kunt laten.

Overigens is het wel aan te raden om een speciaal trainingswiel te gebruiken, om slijtage te voorkomen.

De meeste fietstrainers zijn tegenwoordig zogenoemde Smart trainers. Dit wilt zeggen dat je de trainer kunt verbinden met jouw televisie en vervolgens met apps kunt trainen.

Zo zijn de Zwift smart trainers bijvoorbeeld erg populair, maar je hebt tegenwoordig nog veel meer apps op de markt.

Rollenbanken vallen vrijwel nooit onder de smart trainers, op enkele varianten na. Echter heeft Tacx vooralsnog geen smart rollenbank op de markt gebracht.

Wel of niet een rollenbank bij Decathlon kopen?

Zoals gezegd is Decatlon dus lang niet het enige verkooppunt waar je terecht kunt voor jou fiets rollenbank.

Waarom zou je dan juist bij deze winkel je aankoop doen? De grootste redenen zijn eigenlijk de naamsbekendheid en de betrouwbaarheid van Decathlon.

De winkel staat bekend om hun betrouwbaarheid vanwege de goede service, snelle verzending en eerlijke prijzen.

Decathlon geeft bijvoorbeeld niet vaak kortingen, aangezien ze er van overtuigd zijn dat er het hele jaar door scherpe prijzen zouden moeten zijn.

Ook is dit de reden dat Decathlon niet meedoet aan Black Friday. Ze willen de klant het hele jaar door verzekeren van de beste prijs. En dat siert ze.

Zijn er nog andere verkooppunten?

Natuurlijk zijn er nog wel andere verkooppunten waar je terecht kunt. Als het aankomt op fietstrainers is er eigenlijk meer dan voldoende keus beschikbaar. Voor welke winkel je uiteindelijk kiest is dus aan jou.

Het is in elk geval fijn om te weten dat het niet het eind van de wereld is als Decathlon momenteel geen fiets rollenbanken op voorraad heeft.
Meer artikelen:

Plaats een reactie