Tacx app: alles wat je moet weten

Wil je optimaal gebruik maken van je Tacx fietstrainer? Dan is het aan te raden om gebruik van de Tacx app te maken.

Deze fietstrainer app is makkelijk in gebruik, biedt veel mogelijkheden en laat je nóg meer genieten van je fietstrainer. In dit artikel vertellen wij je graag alles over de Tacx training app.

Wat kun je precies met de Tacx app?

De Tacx app kun je zien als Tacx software. Software waarmee je van een ultieme virtuele fietservaring kunt genieten.

Tevens is het mogelijk om – via de Tacx training software – alle trainingsgegevens te registreren. Nadat je deze geregistreerd hebt, kun je de gegevens uiteraard voor jezelf gaan analyseren.

Met dank aan de Tacx app krijg je toegang tot een compleet nieuwe wereld. Een compleet nieuwe, digitale wereld waarin je allerlei koersen af kunt leggen.

Koersen die normaal gesproken alleen op de tv te zien zijn. Dankzij de Tacx app kun je zelf ook deze unieke ritten maken!

Bovendien is het mogelijk om Tacx te koppelen aan Strava. De fietstochten die je op je fietstrainer maakt, kun je zodoende op Strava registreren.

Op die manier kun je ook aan je vrienden laten zien welke gemiddelde snelheid je behaald hebt. Of welk mooi rondje je gemaakt hebt.

Hoe kun je de app gebruiken?

tacx software

Het mooie aan de Tacx app is dat je deze op meerdere devices kunt gebruiken. Je kunt ‘m op je smartphone gebruiken, je kunt ‘m op je tablet gebruiken en je kunt gebruik maken van de desktop app.

In dat laatste geval installeer je Tacx op je PC, waarna je via je pc toegang tot de virtuele fietswereld kunt krijgen. En tot al je trainingsgegevens.

Voordat je de app kunt gebruiken, moet je overigens een Tacx abonnement afsluiten. Over dit abonnement vertellen we je hieronder graag meer.

Hoeveel kost de Tacx app?

Wil je van de normale Tacx training app gebruik maken? Dan hoef je hier niks voor te betalen. Tacx heeft ervoor gekozen om deze app volledig gratis beschikbaar te stellen.

Wil je graag van nóg meer functies profiteren? Dan kun je voor het Tacx Training Premium abonnement kiezen. Voor dit abonnement betaal je jaarlijks een bedrag van 99,99 euro. Dit komt per maand neer op een bedrag van 8,33 euro.

Is het Tacx Premium abonnement nog niet helemaal naar je wens? Dan kun je ook nog voor het Tacx Premium HD abonnement kiezen. Voor dit abonnement betaal je een bedrag van 139,99 euro.

De kosten vallen – wat ons betreft – reuze mee. Zeker omdat je van een gratis abonnement gebruik kunt maken, is het ideaal om met de Tacx app te starten.

Mocht de app je vervolgens bevallen, kun je altijd nog voor het Tacx Premium abonnement kiezen.

Hoe kun je de Tacx app downloaden?

De Tacx app kun je makkelijk downloaden via je smartphone of je tablet. Je kunt in de App Store of in de Google Play Store simpelweg zoeken op ‘Tacx’.

Als je dit woordje intypt, toont de store direct de juiste Tacx app. Met één druk op de knop kun je deze app vervolgens downloaden.

Wil je de app graag op je pc hebben? Dan kun je de app via deze pagina van Garmin downloaden. Hierbij moet je wel een keuze maken tussen Windows of Mac. Let daar goed op.

Ga je de Tacx app via je smartphone of tablet downloaden? Kies dan voor de Tacx Training app en niet voor de Tacx Utility app. De laatstgenoemde is namelijk de oude variant van de Tacx app.

Met welke trainers is de Tacx app compatibel?

Wil je graag van de Tacx app gebruik gaan maken? Dan heb je hier wel een Tacx fietstrainer voor nodig. Zodra je een Tacx fietstrainer aanschaft, krijg je gratis toegang tot een Tacx abonnement.

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, kun je dit abonnement opschroeven naar een betaalde variant.

Kun je dan ook andere fietstrainers op de Tacx app aansluiten? Nee. De Tacx training app is echt alleen voor Tacx fietstrainers geschikt.

Is de app compatibel met smartphones en tablets?

Ja, zeker. Via de Apple App Store en de Google Play Store kun je de app direct downloaden. Deze cycling app is in de basis gratis; het downloaden is dus ook volledig gratis.

Binnen de app kun je vervolgens voor één van de betaalde abonnementen kiezen. Bij het downloaden van de app betaal je dus nog niks.

Hoe is Tacx in verhouding met andere softwaresystemen?

In de loop der jaren zijn veel softwaresystemen op de markt gekomen. Van deze softwaresystemen zijn slechts een paar uitgegroeid tot een concurrent van Tacx.

Dit geldt met name voor Zwift. De vergelijking Tacx vs. Zwift is een vergelijking die veel fietsers maken, aangezien beide apps de nodige voordelen met zich mee brengen.

Als je gebruik van Zwift wilt maken, moet je echter een betaald abonnement afsluiten. Alleen de eerste week kun je de app gratis uitproberen. Nadien zit je vast aan een abonnement van 14,99 euro per maand.

Andere opties zijn TrainerRoad, Bkool Cycling Simulator en Kinomap. Deze apps zijn wat ons betreft echter minder fijn dan de app van Tacx.

Mocht je een Wahoo fietstrainer hebben, kun je het beste voor de Wahoo Fitness app kiezen. Die app is alleen voor Wahoo fietstrainers geschikt, net zoals dat de Tacx app alleen voor Tacx fietstrainer geschikt is.

Is deze software de moeite waard?

Voor elke recreatieve- en serieuze fietser is de Tacx app aan te raden. Althans; dat is het geval als je een Tacx fietstrainer in je huis hebt staan. Met dank aan de app weet je simpelweg nóg meer plezier aan de fietstrainer te beleven.

Je komt in een virtuele wereld terecht, je kunt al je trainingsgegevens analyseren en je kunt daardoor gericht trainen. Onder aan de streep is de combinatie van ‘plezier’ en ‘gemak’ echt geweldig binnen de Tacx app.

Als je een Tacx fietstrainer hebt, kunnen wij je maar één ding aanraden: download direct de Tacx app. Als de app naar je wens is, kun je makkelijk voor een betaald abonnement kiezen. De kosten daarvoor vallen volgens ons ook reuze mee.

Ook interessant:

4 gedachten over “Tacx app: alles wat je moet weten”

  1. Ik heb op 19 oktober een abonnement voor premium afgesloten.
    Vorige week wilde ik aangeven dat deze per eerstvolgende datum (19 november) gestopt moet worden maar blijkbaar (blijkt nu) heb ik het abonnement geannuleerd waardoor ik per direct geen gebruik meer kan maken van de premium features.
    Hoe kan dit?

    Beantwoorden

Plaats een reactie