Tacx bidon; blijf gehydrateerd tijdens het fietsen

Zweet jij tijdens het fietsen ook zo veel? Goed bezig! Dat betekent namelijk dat je een flinke inspanning levert.

Tijdens het leveren van zo’n inspanning is het wel van belang om jouw vochtpeil in balans te houden.

De regel hierbij is als volgt: voor en ná het fietsen moet je hetzelfde wegen. Door het zweten verlies je gewicht, maar dit moet je weer bijvullen door voldoende te drinken.

Hoe je voldoende kunt drinken? Dat begint eigenlijk al bij een Tacx bidon.

Over een bidon kunnen we het volgende stellen: dit is onmisbaar tijdens elke fietstocht. Ongeacht hoe lang je fietst en of je binnen of buiten fietst, kun je gewoonweg niet zonder een bidon.

Als je voor een Tacx bidon kiest, geniet je bovendien van meerdere bijkomstige voordelen.

Waarom heb je een bidon nodig?

Stap je op de fiets om een (flinke) fietstocht te maken? Check dan altijd of je één of meerdere bidons bij je hebt. Waarom? Omdat een bidon tijdens het maken van een fietstocht onmisbaar is.

Tijdens het maken van een fietstocht raak je veel vocht kwijt. Dit vocht moet je tijdig weer aanvullen, aangezien je anders last van gezondheidsproblemen kunt krijgen.

Zo kun je uitdrogen (dit is heel extreem, maar is mogelijk), terwijl je ook last van jouw hoofd kunt krijgen.

Tevens is het goed mogelijk dat je je heel zwak gaat voelen; jouw lichaam heeft gewoonweg vocht nodig om sportieve inspanningen te leveren.

Zoals al eerder aangehaald, kun je hier het beste de volgende stelregel voor aanhouden: het gewicht dat je tijdens het fietsen kwijtraakt, moet je tijdens het fietsen direct weer bijvullen.

Dit is ook een stelregel die door professionele sporters aangehouden wordt!  

Waarom voor een Tacx bidon kiezen?

dop_van_tacx_bidon

Het mag duidelijk zijn: het belang van een bidon tijdens het fietsen is ongekend. Wil jij ook jouw vochtpeil tijdens het fietsen in balans houden?

Dan is het advies om eens naar een Tacx bidon te kijken. Door voor een Tacx bidon te kiezen, geniet je van meerdere voordelen:

  • Geweldige kwaliteit: allereerst is het een feit dat een bidon van Tacx van een uitmuntende kwaliteit is. Dit merk je al direct als je de bidon vastpakt, maar merk je uiteindelijk ook aan de levensduur.
  • Inknijpbare body: Tacx heeft bij veel bidons voor een inknijpbare body gekozen. Deze body zorgt ervoor dat het drinken bijzonder makkelijk gaat gedurende het fietsen.
  • In meerdere varianten verkrijgbaar: ook is het een groot voordeel dat Tacx meerdere bidons aanbiedt. Zo kun je uit meerdere soorten inhoud kiezen, maar ook uit meerdere kleurstellingen.
  • Makkelijk bij te vullen: elke Tacx bidon heeft een subliem ontwerp. Een voorbeeld hiervan is de inknijpbare body, maar ook de grote draaidop. Doordat de draaidop lekker groot uitgevoerd is, kun je de bidon makkelijk bijvullen. Ook het schoonmaken (erg belangrijk) gaat hierdoor relatief makkelijk.
  • Prima geprijsd: tot slot is een Tacx bidon ook nog gunstig geprijsd. Je geniet van veel voordelen, terwijl je hier niet de hoofdprijs voor hoeft te betalen. Wat wens je nog meer?

Hoe kies je de beste bidon uit?

Ben jij van plan om een nieuwe bidon aan te schaffen? Ons advies is om jouw wensen goed op een rijtje te zetten. Denk bijvoorbeeld over de volgende vragen na:

  • Hoe groot moet de bidon zijn? Heb je voldoende aan een bidon van 500 ml? Of wil je een bidon van minstens 750 ml?
  • In welke kleur moet de bidon uitgevoerd zijn? In principe kun je uit allerlei kleuren en kleurstellingen kiezen.
  • Hoeveel geld wil je uitgeven? Over het algemeen betaal je voor een bidon niet al te veel geld.
  • Over welke eigenschappen moet de bidon verder beschikken? Wil je bijvoorbeeld per sé dat de bidon een inknijpbare body heeft? Of makkelijk schoon te maken is?

Welke zijn er?

De populairste bidon van Tacx is de Tacx Shanti. Deze variant is in meerdere kleuren verkrijgbaar, waaronder zwart en blauw.

Ook is de Tacx shanti Twist gemakkelijk in gebruik en goed schoon te houden. Zo is hij bijvoorbeeld ook geschikt voor in de vaatwasser.Meer accessoires: