Tacx Blue Twist T2675 – Een fietstrainer als geen ander

We maken vandaag de dag steeds vaker, en ook met meer liefde, gebruik van onze fitnessapparaten. Zo hebben we massaal hometrainers en crosstrainers in huis die ons helpen in vorm te blijven. Maar als je een wat fanatiekere fietser bent, dan wil je eigenlijk constant gebruik kunnen maken van je eigen fiets.

Dit is waar de Tacx Blue Twist T2675 van pas komt! Deze handige fietstrainer zorgt ervoor dat je eenvoudig je fietstraining kunt blijven doen, ook als het weer tegenzit.

Maar wat zet deze fietstrainer apart van de andere modellen?

Ondanks dat de Tacx Blue Twist niet meer te verkrijgen is leek het ons toch een goed idee om nog een keer te kijken naar deze unieke fietstrainer. We zullen ook de voor- en nadelen behandelen van deze unieke fietstrainer.

Een verdiepende kijk

Uiteraard gaan we eerst naar de basis kijken, namelijk het toestel zelf. Want voordat we de voor- en nadelen kunnen behandelen is het noodzakelijk dat we eerst weten waar we mee te maken hebben.

Het ontwerp

Laten we beginnen bij het begin; het ontwerp. Want waar een hometrainer of spinningfiets vaak behoorlijk uitbundige apparaten kunnen zijn, is de Tacx Blue Twist een lekker compacte fietstrainer. Zo zijn de dimensies van de fietstrainer slechts 64 x 63 x 44 cm (LxBxH).

tacx_blue_twist_t2675

De fietstrainer is gemaakt van een stevig metaal, waardoor het apparaatje wel behoorlijk wat kan hebben. Je kunt de fietstrainer namelijk gebruiken tot een gewicht van maar liefst 125 kg.  

Je kunt eenvoudig je wielrennersfiets of mountainbike (ook wel MTB genoemd) vastmaken bij het achterwiel. Deze kun je gemakkelijk vastdraaien met de klemmen waardoor je gemakkelijk op je plek blijft. Je moet wel een beetje je balans houden, want het apparaat heeft geen voorwielsteun.

Weerstand

Zoals bij de meeste fietstrainers is de aandrijving van de Tacx Blue Twist T2675 via het daadwerkelijke wiel van de fiets. Maar zo’n aandrijvingssysteem vergt ook wel een goed weerstandssysteem!

Gelukkig heeft de Tacx Blue Twist een magnetisch weerstandssysteem. Deze zorgt ervoor dat je een fijne, constante weerstand hebt zonder enkele vorm van slijtage. Zo kan de Tacx Blue Twist tot een maximaal vermogen van 650 W worden gebruikt.

Het aanpassen van het weerstandsniveau gaat handmatig. Je zult hiervoor helaas wel van je fiets moeten afstappen om deze aan te passen. Zo kun je simpel het weerstandsniveau op een van de 7 niveaus afstellen.

Extra’s

De Tacx Blue Twist T2765 is een simpele fietstrainer. Waar vandaag de dag veel soortgelijke toestellen beschikken over connectiviteit via bluetooth of wifi is dat bij de Tacx Blue Twist niet het geval. De fietstrainer is dan ook ontworpen met een simpel en duidelijk doel voor ogen; fietsen.

Je kunt er uiteraard voor kiezen om zelf wat extra’s op je fiets te monteren als je graag data krijgt. Denk aan een cadanssensor of snelheidsmeter.

Voor wie is deze fietstrainer geschikt?

tacx_t2675

Als we kijken naar de Tacx Blue Twist T2675 dan zien we een simpele, maar effectieve fietstrainer die niet te moeilijk doet.

De fietstrainer is er dan ook op ontworpen om zowel mountainbikes als wielrennersfietsen te kunnen faciliteren. Hierdoor is het duidelijk dat het toestel ontworpen is op de fanatieke fietser die niet bang is voor een uitdaging.

Voor- en nadelen

Hieronder hebben we enkele voor- en nadelen verzameld van de Tacx Blue Twist T2675.

Voordelen

Te beginnen met het leuke en positieve gedeelte, de voordelen. Want achter zijn simpele uiterlijk schuilen toch wat leuke voordeeltjes.

Gebruiksvriendelijk

Zo is de Tacx Blue Twist T2675 erg gebruiksvriendelijk. Je zet je fiets vast in het apparaat, stelt je weerstandsniveau in en je bent klaar voor de start.

Weerstand

De Tacx Blue Twist T2675 is voorzien van een magnetisch weerstandssysteem. Deze zorgt voor een constante weerstand zonder te slijten.

Nadelen

Maar met voordelen komen er ook nadelen. Hieronder hebben we de nadelen van het apparaat voor je op een rijtje gezet.

Niet meer verkrijgbaar

Ondanks dat het apparaat erg fijn op papier is, is deze helaas niet meer verkrijgbaar.

Geen voorwielsteun

De fietstrainer wordt niet geleverd met een voorwielsteun. Hierdoor zul je er zelf voor moeten zorgen dat je je balans houdt.

Conclusie

Hoewel de Tacx Blue Twist T2675 niet meer te verkrijgen is, was het apparaat een absolute aanwinst voor de fanatieke fietser die graag ook binnenshuis kan trainen. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven die dit minstens net zo goed zouden kunnen.

Meer van Tacx: