Tacx Galaxia T1100 Review & Beoordeling

De Galaxia T1100 van Tacx is één van de populairste fiets rollenbanken op de markt. In deze review lees je alles wat je moet weten over deze rollenbank trainer.

Je ontdekt waarom de Galaxia rollenbank zo geliefd is, hoe het trainen op dit toestel eraan toegaat en of deze trainer wat voor jou is, of juist niet.

Laten we snel beginnen!

De Tacx Galaxia T1100 brengt je dicht bij de natuurlijke fietservaring

Omdat de rollen met je meebewegen, heb je het gevoel dat je met je fiets op de weg rijdt.

Je kunt sprinten en je benen strekken. Ook kun je op de pedalen bewegen ​​zónder dat jij je zorgen hoeft te maken dat je met je fiets van de van Tacx Galaxia valt.

Je voelt je vrijer op de Tacx T1100 rollen

tacx_galaxia_t1100

Omdat je de natuurlijke rijervaring op de weg benadert, wordt je beweging vrijer.

Bij het accelereren zal de Tacx Galaxia roller naar voren bewegen vanwege de opgewekte kinetische energie. Hij zal naar achteren bewegen tijdens het vertragen.

Met het gepatenteerde “schommelsysteem” van de Tacx T1100 kun je zonder zorgen je snelheid en flexibiliteit verhogen.

De Galaxia T1100 is tevens opvouwbaar en gemakkelijk te vervoeren.

De Tacx Galaxia heeft een modern ontwerp

De Galaxia heeft het meest geavanceerde ontwerp.

De conische rollen zorgen ervoor dat je rit stabieler verloopt. Op die manier kun jij je meer concentreren op je trainingsdoelen.

Je kunt jouw conditie op peil brengen, je pedaalslag verbeteren en je snelheid verhogen.

Het meest opvallende kenmerk is dat het verende chassis is gebalanceerd op de tuimelaars, onder de dubbele achterste trommels.

Cooling-down met de Tacx T1100

Zonder de Tacx Galaxia T1100 rollen zouden veel wielrenners niet naar een wedstrijd willen vertrekken.

Tijdens de warming-up en voorbereiding gebruiken ze rollers om hun snelheid en flexibiliteit te behouden. Ondertussen warmen ze ook hun spieren op.

Dit is essentieel voor het fietsen op de weg omdat hun spieren al helemaal soepel en opgewarmd zijn. Na de race gebruiken fietsers de Tacx Galaxia steeds vaker voor hun cooling-down.

Het is niet nodig om de fiets vast te zetten op de rollen. De rollen zijn lichter van gewicht en gemakkelijker te betreden. Na een lange en zware training is dit product zeer geschikt om de spieren te ontspannen.

Hoe werkt de beweegbare Tacx Galaxia?

galaxia-rollenbank-bovenkant

Je kunt rechtop op de pedalen gaan staan zonder je zorgen te maken over vallen. Je benen strekken en sprinten … dit alles kan gebeuren op de Tacx Galaxia die met de fietser mee beweegt.

Het geeft de fietser altijd het gevoel dat hij op de weg aan het fietsen is.

Hoe werkt deze revolutionaire rollenbank precies?

rollenbank-met-snoer

Door de kinetische energie die wordt gegenereerd tijdens het accelereren, zal de roller vooruit gaan.

Bij het remmen gaat het toestel wat achteruit. Op het eerste gezicht lijkt het “swing-systeem” op de Tacx Galaxy misschien een beetje wiebelig, maar het effect is het tegenovergestelde.

Deze Tacx uitvinding zorgt ervoor dat het voor de fietser eigenlijk makkelijker wordt om op de rollen te blijven. Deze technologie is zo uniek dat Tacx er een patent op heeft aangevraagd.

De Tacx Galaxy is veel beter dan vergelijkbare rollers. De fietser kan zich altijd soepel bewegen. Bij gebruik van andere rollen ontstaat bij het remmen vaak een onnatuurlijk gevoel.

De nieuwe rollers van Tacx zijn ontworpen om fietsers extra bewegingsvrijheid te geven. Volgens deze op fysica gebaseerde uitvinding is dit de kracht van de Tacx Galaxia.

We gebruiken 3 voorbeelden om uit te leggen waarom deze techniek zo bijzonder is.

  • Tijdens het fietsen op de weg zijn er 3 variabelen die een rol spelen: de beweging van de fietser, de beweging van de fiets en het vaste wegdek. Bij een versnelling of een sprint beweegt de fietser en versnelt de fiets naar voren. Omdat de weg stilstaat draaien de wielen van de fiets sneller. De voorwaartse schok wordt echter opgevangen door de bewegingsvrijheid van de fiets ten opzichte van het achterwiel en het wegdek.
  • Bij standaard rollenbanken zijn de 3 variabele elementen: de beweging van de fietser, de stilstaande fiets en de stilstaande rol. De fietser moet vrij stil blijven zitten zodat de wielen correct op de rollen blijven. Hij moet gelijkmatig op de pedalen trappen. Als de fietser niet soepel beweegt, voelt hij direct de voorwaartse trilling op het zadel. De fiets kan van de rollen gaan zodat de fietser valt.
  • De drie belangrijke elementen bij het fietsen op de Tacx Galaxia zijn: de bewegende renner, de bewegende fiets en de bewegende rol. Daarbij absorberen de bewegingsvrijheid van de fiets en de voorwaarts bewegende rol de schokken. Deze combinatie van de vrije beweging van de fiets en de roller is vergelijkbaar met het plezier van buiten rijden. Dit alles dankzij het unieke schommelsysteem van de Tacx Galaxia T1100.

Definitief besluit

Je zult onder de indruk zijn van de kwaliteit van de constructie. Het chassis is robuust, de lagers soepel en de rollers rollen soepel.

Esthetisch gezien is de Tacx Galaxia de meest aantrekkelijke van zijn soort. De lichtblauwe rollers en het donkere chassis benadrukken de strakke lijnen van het ontwerp.

Ze creëren een eenvoudig, ongecompliceerd uiterlijk, geheel in lijn met de eenvoud van het gebruik.

De meest fietsers die op zoek zijn naar een statische trainer zullen voor de keuze staan tussen een rollenbank en een fietstrainer.

De rollenbank vereist techniek, terwijl een standaard fietstrainer de mogelijkheid biedt om er gewoon op te springen en te trappen.

Het voordeel van de rollers is dat je ook je traptechniek kunt verbeteren. Door de inspanning die het balanceren vereist gaan alle spieren rond je middel versterken.Relevante onderwerpen:

Plaats een reactie