Tacx Genius T2021 Fietstrainer

Er zijn nog altijd redelijk wat mensen op zoek naar de Tacx Genius T2021. Meestal gaat het dan om tweedehands trainers.

Veelgestelde vragen zijn of deze fietstrainer nog de moeite waard is en of je ‘m met Zwift kunt gebruiken..

Alles wat je wilt weten over de Tacx Genius met het typenummer 2021 lees je op deze pagina.

De Tacx Genius T2021 fietstrainer

De Tacx Genius T2021 fiestrainer is een wheel-on fietstrainer. Dat betekent dat je jouw achterband eraan laat zitten en je fiets er dus eenvoudig op zet.

Het is een hele simpele hometrainer voor de racefiets.. Desalniettemin zijn er nog altijd redelijk wat wielrenners die interesse hebben in dit model.

De populariteit blijkt bijvoorbeeld uit de grote vraag naar deze fietstrainer op tweedehands marktplaatsen. Hij is vooral populair onder koopjesjagers.

Soms kun je de T2021 van Tacx zelfs voor enkele tientjes of zelfs nog minder kopen. Vaak krijg je er dan geen ANT+ Dongle bij. Ook is het natuurlijk nog maar afwachten in wat voor staat de trainer verkeerd.

Ons advies is dan ook om de fietstrainer altijd zelf fysiek uit te testen voordat je ‘m tweedehands koopt. De i-genius 2021 wordt namelijk niet meer nieuw geproduceerd door Tacx.

De 2021 modellen die je nog tegenkomt zijn dus allemaal alweer wat ouder. Dat hoeft geen probleem te zijn, zolang hij nog in goede staat verkeerd.

Tacx Genius 2021 review

Veel van deze fietstrainer is er niet bekend, omdat hij nergens meer leverbaar is en ook de handleidingen schaars zijn. Tacx heeft er jaren geleden voor gekozen om dit model uit de handel te nemen.

Hierdoor is het lastig om erachter te komen wat je nou precies kunt verwachten..

Wij wisten een Tacx Genius T2021 model te bemachtigen voor enkele tientjes en namen ‘m eens onder de loep..

Een ”domme” of slimme fietstrainer?

Heel veel wijzer werden we er niet van in het begin. Het was even puzzelen. Uiteindelijk is het ons gelukt om deze trainer te verbinden met Tacx software via Bluetooth.

Dit was best wel een gedoe en tijdens het trainen liep de software ook regelmatig vast. Niet ideaal dus..

Ik raad daarom aan om er een ANT+ Dongle bij te kopen.. Dit maakt je leven een stuk gemakkelijker en gaat je waarschijnlijk een hoop ergenis besparen.

In feite zal ik zelfs een andere Tacx fietstrainer aanraden, indien je zoekt naar een goede smart trainer voor virtueel fietsen. Op de T2021 is het namelijk best wel een gedoe.

Is hij nog verkrijgbaar?

Deze fietstrainer is zoals ik al aangaf dus niet meer leverbaar. Niet nieuw tenminste. Als je de Tacx T2021 dus toch graag wilt kopen, let dan altijd op de staat van de trainer.

Bij voorkeur test je ‘m dus even uit met je eigen fiets. En ook is het verstandig als je ‘m even test met Zwift en/of de Tacx software, afhankelijk van welke app je wilt gebruiken.

Let er tevens op dat het werkelijk om de Tacx met het serienummer 2021 gaat. Er bestaat namelijk ook nog de Tacx i-Genius T2020. Deze trainers lijken als 2 druppels water op elkaar..

Meer van Tacx:

Heb je vragen of opmerkingen over deze trainer? Laat het weten in de reacties hieronder!

Plaats een reactie