Tacx trainingsband – Voorkom slijtage op je eigen band

Heb jij voor een wheel-on fietstrainer gekozen? En maak je met enige regelmaat gebruik van de fietstrainer?

Dan merk je dit waarschijnlijk aan de staat van de buitenband van jouw fiets.

Deze buitenband slijt bovengemiddeld hard, waardoor je de buitenband al snel moet vervangen. Wil je dit nou voorkomen?

Dan is het interessant om een Tacx trainingsband te gebruiken. Met zo’n trainingsband weet je van meerdere voordelen te profiteren.

Heb je mogelijke interesse om een Tacx trainingsband aan te schaffen? Dan raden we je aan om dit artikel op je gemakje door te nemen.

In dit artikel vertellen we je meer over een Tacx trainingsband, over de voordelen en over de verschillende soorten.

Wat is een Tacx trainingsband precies?

trainband_fietstrainer

Als je ook indoor wilt kunnen fietsen, is een fietstrainer een prima oplossing. Dankzij de fietstrainer kun je eigenlijk het wielrennen naar binnen halen, waardoor je ook in de winter aan jouw conditie kunt werken.

Feit is dat veel mensen hierbij voor een wheel on fietstrainer kiezen. Een logische keuze, maar ook een keuze die een bepaald nadeel met zich mee brengt.

Het is namelijk een feit dat de remmen van zo’n fietstrainer veel druk uitoefenen. Veel druk uitoefenen op de buitenband van de fiets, waardoor deze buitenband relatief snel gaat slijten.

Dát kun je voorkomen door van een Tacx trainingsband gebruik te maken. Deze band span je als het ware om jouw fiets heen, waardoor de rem van de fietstrainer in contact met déze band gaat komen.

Deze band is echter van een stevige rubber compound gemaakt. Hierdoor is deze band een stuk beter bestand tegen de druk van de remmen.

Een belangrijk voordeel hiervan is dat deze band een stuk minder hard slijt; hiermee voorkom je eigenlijk dat je elke winter nieuwe buitenbanden moet kopen.

Wat zijn de voordelen van een Tacx trainingsband?

Zo, je weet nu precies wat een Tacx trainingsband is. Een terechte vraag hierbij is of het wel echt nodig is om zo’n trainingsband aan te schaffen?

Nou, wij kunnen je één ding verklappen: daar komt het inderdaad wel op neer. Als je gebruik van zo’n trainingsband maakt, weet je van meerdere voordelen te profiteren:

 • Oververhitting wordt geminimaliseerd: ben je actief aan het fietsen op jouw fietstrainer? Dan zit je regelmatig aan de remmen, waardoor de remmen regelmatig in contact komen met de buitenband van jouw fiets. Des te vaker dit gebeurt, des te warmer de remmen en de buitenband worden. Dát zorgt alleen maar voor extra slijtage; met een Tacx trainingsband weet je deze oververhitting moeiteloos te voorkomen.
 • Slijtage wordt geminimaliseerd: het belangrijkste voordeel is uiteindelijk dat de slijtage geminimaliseerd wordt. Dit zorgt er eigenlijk voor dat je niet elke winter nieuwe buitenbanden hoeft te kopen. Nee, bij juist gebruik kun je echt een lange tijd gebruik maken van een trainingsband van Tacx.
 • De bevestiging gaat makkelijk: ook is het een fijn voordeel dat het bevestigen van een Tacx trainingsband gemakkelijk gaat. Mogelijk is het de eerste keer eventjes zoeken, maar daarvoor biedt de gebruiksaanwijzing uitkomst.
 • Je kunt veel kosten besparen: moet jij elke winter meerdere nieuwe buitenbanden aanschaffen? Merk je gewoonweg dat jouw fietstrainer voor echt veel slijtage aan jouw buitenbanden zorgt? Dan is kostentechnisch een Tacx trainingsband ook een aanrader. Deze band hoef je immers slechts één keer aan te schaffen; hiermee voorkom je dat je blijvend geld uit moet geven aan nieuwe buitenbanden voor jouw fiets.
 • De fiets maakt minder lawaai: een bijkomend voordeel van deze band is dat de gehele fiets minder geluid produceert. Zodoende kun je ook ’s avonds laat nog even op jouw fietstrainer stappen.

Het mag duidelijk zijn: de Tacx trainingsbanden brengen de nodige voordelen met zich mee. Wil jij ook van deze voordelen genieten? Dan is het zaak om zo snel mogelijk op zoek te gaan naar de beste variant.

Tussen welke Tacx trainingsbanden kun je kiezen?

Als je interesse in een Tacx trainingsband hebt, moet je een goede vergelijking gaan maken. Je kunt namelijk tussen meerdere trainingsbanden kiezen. Wij kunnen onder meer de volgende variant van harte aanraden:

Tacx Trainerband Race T1390

Deze trainingsband van Tacx is geschikt voor racefietsen met een 28 inch velg. Je monteert deze band gemakkelijk, waarna je van alle hierboven genoemde voordelen geniet.

Een bijkomend voordeel is dat deze trainingsband echt van een geweldige kwaliteit is. De band is van een stevige rubber compound vervaardigd, waardoor je van een lange levensduur geniet.

En dat voor een zeer interessant prijskaartje.

Voordelen:

 • Geweldige kwaliteit
 • Makkelijk te bevestigen
 • Maakt een stuk minder lawaai
 • Je weet kosten te besparen
 • De grip van de fietsband is prima

Nadelen:

 • Alleen geschikt voor 28 inch velgen

Wat is voor jou de beste Tacx trainingsband?

Wil jij graag gebruik van een Tacx trainingsband maken? in dat geval kun je het beste voor de hierboven genoemde variant kiezen. Althans; dat is het geval als jouw racefiets 28 inch velgen heeft.

De velgmaat is dan ook één van de belangrijkste facetten waar je op moet letten. Ga goed na wat de maat van jouw velgen is, waarna je op zoek kunt gaan naar de beste Tacx trainingsband.