Tacx ventilator; onmisbaar tijdens het indoor fietsen

Maak jij regelmatig gebruik van jouw fietstrainer? Dan merk je ook regelmatig dat je het behoorlijk warm krijgt tijdens het fietsen.

Bij het indoor fietsen heb je immers niet te maken met rijwind, maar die kun je gelukkig wel zelf alsnog creëren. Hoe je dat doet? Dat doe je met behulp van een Tacx ventilator.

Zo’n ventilator hoef je eigenlijk alleen maar op de juiste plek neer te zetten. Als je op jouw fietstrainer stapt, kun je de ventilator alvast aanzetten.

Als je eenmaal een flinke inspanning op jouw fiets levert, geniet je van de frisse lucht die vanuit de ventilator geblazen wordt. Een ventilator voor indoor fietsen is dan ook absoluut een aanrader.

Wat zijn de voordelen van een Tacx ventilator?

Zoals we hierboven al hebben gesteld, is een ventilator voor een fietstrainer onmisbaar. Met dank aan zo’n ventilator weet je het indoor fietsen eigenlijk een stuk aangenamer voor jezelf te maken.

Daarnaast weet je hier ook nog mogelijke gezondheidsproblemen mee te voorkomen.

Als je een echt fikse inspanning levert, bestaat de kans dat je oververhit raakt. Die kans weet je te minimaliseren door gebruik van een Tacx ventilator te maken.

De ventilator zorgt immers voor de koele lucht en daarmee voor een verlaging van jouw lichaamstemperatuur.

Een bijkomend voordeel is dat zo’n ventilator niet overdreven groot is. Ook als je niet al te veel ruimte rondom jouw fietstrainer hebt, kun je prima voor een Tacx ventilator kiezen.

Daarbij is het ook nog ideaal dat je de ventilator op meerdere manieren kunt gebruiken. Je kunt ervoor kiezen om deze direct naast je op de grond neer te zetten, maar je kunt ‘m ook aan de voorzijde van de fietstrainer neerzetten. Het belangrijkste is dat je de koele lucht echt kunt voelen.

Tot slot valt ook de bediening in positieve zin op. Wat ons betreft kun je zo’n ventilator op een makkelijke en snelle manier bedienen.

Als je na een lange fietstocht van jouw fietstrainer afstapt, zet je de ventilator met één druk op de knop weer uit. Haal vervolgens voor de zekerheid wel de stekker uit het stopcontact; dit kan eigenlijk nooit kwaad.


Het huidige aanbod van Tacx

Wil jij graag een ventilator voor jouw fietstrainer aanschaffen? Dan is het goed voor te stellen als je direct naar een Tacx ventilator gaat kijken.

Dit merk biedt immers allerlei hoogwaardige en handige accessoires voor een fietstrainer aan. Het lastige is alleen dat Tacx op dit moment géén ventilator aanbiedt.

Maar, niet getreurd. Wij zijn namelijk alvast naar een goed alternatief voor je op zoek gegaan. Onze keuze is daarbij uiteindelijk gevallen op de Wahoo Kickr Headwind.

Wahoo Kickr Headwind

wahoo_kickr_headwind_ventilator

Wil jij graag een handige, hoogwaardige en krachtige ventilator voor jouw fietstrainer aanschaffen? Dan is de Wahoo Kickr Headwind gewoonweg de beste keuze. Deze ventilator werkt geweldig, is makkelijk te bedienen en is bovenal krachtig.

Met dank aan de krachtige koeling hoef je het eigenlijk nooit meer (te) warm te hebben. Nee, je kunt een flinke sportieve inspanning leveren, zonder dat je liters aan vocht kwijtraakt. De ventilator zorgt er ondertussen ook voor dat jouw lichaamstemperatuur niet al te hoog wordt.

Ook is het ideaal dat je deze ventilator direct aan jouw fietstrainer kunt koppelen. Door slimme sensoren past de ventilator zich vervolgens aan jouw fietsgedrag aan.

Ga je opeens harder trappen en daarmee een hoger wattage draaien? Dit merkt de ventilator op, waarna de ventilator zelf ook een tandje bijschakelt. Als je vervolgens weer rustiger gaat trappen, merkt de ventilator dit wederom op.

Heb je het liefste dat je deze ventilator handmatig kunt bedienen? Ook dat is mogelijk. Qua bediening biedt deze beste ventilator voor tijdens het indoor fietsen dus ook voldoende mogelijkheden.

Als laatste voordeel willen we graag nog het compacte formaat aanstippen; de Wahoo Kickr Headwind is absoluut niet groot te noemen. Met dank aan de compacte afmetingen kun je altijd wel een mooi plekje voor deze ventilator vinden!

Moet je ook nog met een nadeel rekening houden? Nou, het is wel een feit dat de Wahoo Kickr Headwind vrij prijzig is. Als je deze beste ventilator voor jouw fietstrainer aan wilt schaffen, ben je al snel ruim 200 euro kwijt. Geen voordelige ventilator dus.

Voordelen:

  • De ventilator past zelf de kracht aan dankzij slimme sensoren
  • Je kunt deze ventilator ook handmatig bedienen
  • Relatief compact vormgegeven
  • Erg krachtig

Nadelen:

  • Behoorlijk prijzig