Tacx zweetdoek – Wat heb je eraan en welke kopen?

Ga jij tijdens een training graag tot het uiterste? En weet je daardoor van jezelf dat je veel zweet? Dan kun je voor op jouw fiets het beste even naar een zweetdoek kijken.

Met name een Tacx zweetdoek is populair en brengt meerdere voordelen met zich mee.

Een Tacx zweetdoek, ook wel een Tacx zweetvanger genoemd, is onder veel mensen geliefd geworden. Dit komt enerzijds door de simpele werking en anderzijds door de vele voordelen. Over deze werking en voordelen lees je meer in dit artikel.

Wat is een Tacx zweetdoek?

Als je een flinke sportieve inspanning levert, gaat jouw lichaam transpireren. Dit zie je bijvoorbeeld aan de zweetdruppels op jouw armen, maar merk je ook aan de zweetdruppels op jouw hoofd.

Je zou mogelijk verwachten dat de zweetdruppels op jouw hoofd geen schade aan kunnen richten. Maar schijn bedriegt.

Deze druppels kunnen namelijk schadelijk zijn voor jouw fiets. Om jouw fiets tegen dit zweet te beschermen, is een Tacx zweetdoek dé oplossing.

Een Tacx zweetvanger span je eigenlijk op jouw frame; de zweetvanger loopt vervolgens tot aan het stuur.

Aangezien jouw hoofd boven dit gebied van jouw fiets hangt, valt al het zweet vanaf jouw hoofd op de Tacx zweetvanger.

Daardoor kan het zweet geen schade aan jouw frame of aan jouw balhoofd aanrichten.

Is een Tacx zweetdoek nou écht nodig?

Ja, een Tacx zweetdoek is echt nodig. Zonder dat je het door hebt, is transpiratievocht vrij heftig.

Dit komt met name door de samenstelling van dit vocht; dit kun je echt niet zien als ‘normaal’ water. Aangezien dit vocht vrij agressief kan zijn, kan jouw fiets door dit vocht last krijgen van corrosie.

Met name het balhoofd van een fiets is gevoelig voor deze corrosie. Door op een simpele manier gebruik van een Tacx zweetvanger te maken, weet je deze vorming van corrosie dus te voorkomen.

Makkelijk, handig en absoluut van belang voor jouw fiets.

Waar is een Tacx zweetdoek van gemaakt?

Een Tacx zweetdoek kun je echt niet zien als bijvoorbeeld een handdoek of een vaatdoek.

Nee, deze doek is echt speciaal ontwikkeld voor op een fiets. Dit is te zien aan de afmetingen, aan de vorm en aan de manier van bevestigen.

Ook heeft Tacx voor hun zweetdoeken gebruik gemaakt van speciale materialen.

Het gaat hierbij om zogeheten vocht-opnemende materialen. Zodra het vocht vanaf jouw hoofd op deze doek terechtkomt, wordt het zweet direct opgevangen.

Je hoeft hierdoor niet bang te zijn dat het – door het doek heen – alsnog op jouw fiets terechtkomt.

Bijkomend voordeel van een Tacx zweetdoek: na een fietstocht kun je deze wassen in de wasmachine.

Je geniet hierdoor altijd van een schone, hygiënische en perfect werkende zweetdoek.

Dat is alles wat je wilt als je gaat fietsen, niet waar?

Tussen welke Tacx zweetdoeken kun je kiezen?

De Tacx zweetdoek is populair. Dat is duidelijk terug te zien aan het huidige aanbod van Tacx. Dit merk heeft meer en meer Tacx zweetdoeken op de markt gebracht, waarvan wij hieronder enkele varianten bespreken.

Tacx T2931 Zweetdoek

tacx_t2931_zweetdoek

Gaat jouw voorkeur uit naar een multifunctionele Tacx zweetdoek? Dan is de T2931 variant toch wel de beste keuze voor je.

Deze Tacx zweetvanger vangt niet alleen jouw vocht op, maar biedt ook nog plek voor jouw telefoon. Zoals je op de foto al kunt zien, ben je in staat om tijdens het fietsen zodoende te navigeren.

Ondertussen hoef je ook niet bang te zijn voor corrosievorming op jouw fiets. Deze Tacx zweetdoek houdt het vocht immers perfect tegen!

Tacx T2930 Zweetdoek

tacx_t2930_zweetdoek

Wil jij voor de beste Tacx zweetdoek van dit moment kiezen? Dan is de T2930 de aangewezen variant voor jou

Deze variant is ongekend populair, biedt een prima bescherming en kent een makkelijke bevestiging.

Iets wat ook super is, is dat deze zweetvanger echt voor op alle fietsen geschikt is. Met dank aan het speciale absorberende textiel geniet je ook van de ultieme werking!

Wat is de beste Tacx zweetdoek voor jou?

Heb je nu direct interesse om een Tacx zweetdoek aan te schaffen? Zet dan goed jouw wensen op een rijtje. Waar wil je de Tacx zweetvanger precies voor gebruiken? En hoeveel geld wil je aan de zweetvanger uitgeven?

Als je over dergelijke vragen nadenkt, kun je voor jezelf de juiste keuze maken. De aanschaf van een goede Tacx zweetdoek is hoe dan ook aan te raden. Meer accessoires: