TrueKinetix TrueBike review – Aanrader of niet?

Heb je wel eens van een fietstrainer gebruik gemaakt?

Dan heb je ongetwijfeld gemerkt dat dit toch anders is dan buiten fietsen. Dit komt onder meer doordat de luchtstroom – en daarmee de weerstand – binnen significant anders is dan buiten.

Om het fietsen binnen en buiten zoveel mogelijk gelijk aan elkaar te maken, heeft TrueKinetix deze TrueBike ontwikkeld. In deze TrueKinetix TrueBike review vertellen we je graag alles over deze fiets.

Allereerst kunnen we het volgende stellen: dit is een unieke indoor fiets. Het is niet te vergelijken met een fietstrainer.

Het is niet te vergelijken met een hometrainer. En het is niet te vergelijken met een spinningfiets. Nee, van de TrueKinetix TrueBike is er eigenlijk maar één in zijn soort.

Voor wie is de TrueKinetix TrueBike geschikt?

De TrueKinetix TrueBike is geschikt voor de serieuze thuissporter. Voor de wielrenner die in de winter lekker door wilt trainen, maar dit wel op een realistische manier wilt doen.

Daarnaast moet je ook bereid zijn om relatief veel geld uit te geven. Voor deze fiets betaal je namelijk ruim 3000 euro; dit wil of kan uiteraard niet iedereen betalen.

Met andere woorden: alleen als je specifieke eisen stelt, is de TrueKinetix TrueBike een geschikte fiets voor je.

Dit is bijvoorbeeld het geval als je op een duurzame manier wilt fietsen. En als je op een duurzame manier echt serieus/hard wilt fietsen.

De belangrijkste specificaties van de TrueKinetix TrueBike

truekinetix_truebike

Heb je nu al oren naar deze unieke indoor fiets? Dat kunnen wij ons goed voorstellen.

Toen wij alleen al naar de foto keken, werden wij nieuwsgierig. Gelukkig hebben we deze fiets uit mogen proberen, waarover we je alles vertellen in deze review.

Om deze review waardig af te trappen, zetten we de belangrijkste specificaties op een rijtje:

Krukassen170 / 172,5 / 175 mm
Aantal versnellingen22 stuks
Afmetingen150 x 60 x 90 centimeter
Maximaal gebruikersgewicht125 kilogram
Gewicht van de indoor fiets43 kilogram
Aantal trainingsprogramma’sOnbeperkt
Aantal weerstandsniveausOnbeperkt

Uit deze specificaties blijken voor ons twee dingen.

Allereerst blijkt direct dat je heel veel kanten met deze indoor fiets op kunt. Zoals hierboven al aangegeven, is dit echt een fiets voor de serieuze wielrenner.

Daarnaast valt op dat je uit maar liefst 22 versnellingen kunt kiezen. Doordat je zoveel versnellingen tot je beschikking hebt, breng je het virtueel fietsen naar een hoger niveau.


De belangrijkste voordelen van de TrueKinetix TrueBike

truebike_analyses

Over de TrueKinetix TrueBike zijn wij bijzonder enthousiast. Dit is hoofdzakelijk te danken aan de belangrijkste voordelen, welke we hieronder uitgebreid bespreken.

Unieke beleving en duurzaam fietsen

Het is wat ons betreft een feit dat de TrueKinetix TrueBike een unieke beleving met zich mee brengt. Het design van de fiets is uniek, maar ook de manier waarop je van deze indoor fiets gebruik maakt.

Het doel van TrueKinetix was hierbij duidelijk: een fiets ontwikkelen die erg realistisch aan zou voelen.

Een gekend probleem van veel indoor fietsen is de luchtstroom. Door de luchtstroom die binnen aanwezig is, is het niet mogelijk om het outdoor fietsen volledig na te bootsen.

Met de TrueKinetix TrueBike is dit wel gelukt. De fiets heeft een unieke vorm en je neemt een unieke houding aan, waardoor de luchtstroom nagenoeg identiek is.

Dit betekent dat de weerstand ook nagenoeg identiek is én dat je tijdens het fietsen de juiste spieren aanspreekt.

Fiets compleet naar wens in te stellen

truekinetix_truebike_instellen

Als je de TrueKinetix TrueBike hebt gekocht, is het zaak om een account aan te maken. Met dit account kun je allerlei zaken zelf instellen:

  • De schakelgroepen: via je TrueKinetix account kun je zelf de gewenste schakelgroepen instellen. Ga je voor een 23 achter? Of heb je liever een 50/11 schakelinstelling? Je kunt bij deze fiets alles digitaal instellen, waarna de instellingen automatisch doorgestuurd worden naar de fiets.
  • Trainingsprogramma: via het display van de TrueKinetix TrueBike kun je trainingsprogramma’s geheel naar wens samenstellen. Je bepaalt zelf de weerstand, de intensiteit en de duur van de training. Net zoals de trainingsprogramma’s zijn ook de hoeveelheid weerstandsniveaus onbeperkt!

Compatible met alle apps

Wat wij ook subliem vinden, is dat je deze fiets aan alle mogelijke apps kunt koppelen. Denk hierbij aan Rouvy, Suffertest of Zwift.

Elke app koppel je aan deze fiets, waarna je ook virtueel kunt fietsen.

Werkt volledig zonder stekker

Dat de techniek van de TrueKinetix TrueBike uniek is, blijkt duidelijk uit deze review. Wat ook uniek aan de techniek is, is dat deze indoor fiets een eigen accu ingebouwd heeft.

Zodra je begint te trappen, laadt de accu zichzelf op. Je kunt hierdoor zonder stekker/kabel gebruik maken van deze fiets.

Real time analyses

truebike_scherm

Dat je op de TrueKinetix TrueBike een realistisch fietsgevoel ervaart, is duidelijk. Een belangrijk bijkomend voordeel is dat er tijdens het fietsen allerlei metingen uitgevoerd worden.

De resultaten van deze metingen zie je op het display direct naar voren komen.

Op het display zie je bijvoorbeeld de efficiency van je trapbewegingen. Het display geeft bijvoorbeeld aan hoeveel kracht je met links en met rechts geeft.

Allerlei andere waarden zijn ook in één oogopslag op het grote display te zien.

Met remmen én elektronisch schakelen

truebike_truekinetix_handle

Eerder in deze review gaven we aan dat je zelf de versnellingen in kunt stellen.

Dat je dit kunt doen, is te danken aan het elektronische schakelsysteem. Dit is vrij uniek voor een indoor fiets, maar het wordt nog unieker.

Deze indoor fiets beschikt namelijk over heuse remhendels. Met deze remhendels breng je deze indoor fiets tot stilstand.

Je hebt hierdoor écht het gevoel dat je ‘gewoon’ in de buitenlucht aan het trainen bent.

De belangrijkste nadelen van de TrueKinetix TrueBike

Wij zijn oprecht overdonderd, verbaasd en verrast door deze indoor fiets. De techniek is uniek, de mogelijkheden zijn uniek en de fiets is van een sublieme kwaliteit.

Wat ons betreft hoef je met slechts 2 nadelen rekening te houden.

Geen goedkope indoor fiets

De TrueKinetix TrueBike is geen goedkope fietstrainer. We kunnen hier simpelweg niet omheen draaien; het prijskaartje geeft een bedrag van meer dan 3400 euro aan. Dat is serieus geld voor een indoor fiets.

Niet overal te koop

Tevens moet je er rekening mee houden dat de TrueKinetix TrueBike niet overal te koop is. Je kunt ‘m bij slechts een paar webshops of winkels bestellen.

Wat kost de TrueKinetix TrueBike?

TrueKinetix-TrueBike

Wil jij het indoor fietsen naar een ongekend niveau tillen? Dan is de TrueKinetix TrueBike de aangewezen indoor fiets voor je. Voor deze fiets betaal je echter wel een bedrag van 3425 euro.

Een hoop geld, maar je krijgt wel waar voor je geld. Zo is de werking van de fiets uniek, geniet je van prima kwaliteit en heb je geen omkijken naar de installatie/montage.

Zodra deze fiets bij je thuisbezorgd wordt, wordt de fiets namelijk direct voor je geïnstalleerd. Dit is ook direct de reden waarom TrueKinetix niet met elke webshop of winkel samenwerkt.

Wat wij van het prijskaartje van de TrueKinetix TrueBike fietstrainer vinden? Wij vinden dit een unieke smartbike.

De indoor fiets is van een ongekend hoog niveau, de fietstrainer is uniek en de kwaliteit is subliem. Dat je voor kwaliteit moet betalen, blijkt duidelijk uit het bijbehorende prijskaartje.

Is de aanschaf van de TrueKinetix TrueBike aan te raden?

Ja, wij raden je van harte aan om de TrueKinetix TrueBike te kopen.

Dat is althans het geval als je serieus wilt indoor fietsen, als je hoge eisen stelt en als je een flink budget hebt. Want, deze indoor fiets van TrueKinetix is niet voordelig te noemen. 

Deze indoor fiets heeft ons in ieder geval volledig overtuigd. Dit is dé indoor fiets van de toekomst; grote kans dat andere merken op dit moment al bezig zijn om deze TrueBike na te bootsen.

Wat ons betreft doe je er goed aan om de indoor fiets te kopen. In werkelijkheid komen we woorden tekort om deze fiets te omschrijven!Ook interessant:

Plaats een reactie