Zwift abonnement; alle informatie op een rijtje

In de afgelopen jaren is Zwift ongekend populair geworden. Een populariteit die goed te begrijpen is, gezien de vele voordelen van Zwift.

Zo is het systeem van Zwift onwijs uitgebreid, kun je aan heel veel indoortrainingen/-wedstrijden deelnemen en maak je het wielrennen voor jezelf een stuk makkelijker.

Wil jij het wielrennen voor jezelf leuker gaan maken? Dan doe je er verstandig aan om een Zwift abonnement aan te schaffen.

Maar, hoe werkt dit abonnement precies? En wat kost een Zwift abonnement nou? Op al die vragen ga je in dit artikel een passend antwoord vinden.

Wat kost een Zwift abonnement?

Voordat je een Zwift abonnement af kunt sluiten, is het interessant om van de gratis proefperiode gebruik te maken. Tijdens deze proefperiode kun je de software van Zwift geheel gratis uitproberen.

Heeft de proefperiode je weten te overtuigen? Of wilde je sowieso al een Zwift abonnement afsluiten? Dan kun je een betaald account bij Zwift aan gaan maken; de kosten hiervoor bedragen 14,99 euro per maand.

Concreet betekent dit het volgende: als je een jaar lang gebruik van Zwift maakt, betaal je hier 179,88 euro voor.

Hoe sluit je een Zwift abonnement af?

Voor het afsluiten van een Zwift abonnement kun je naar de website van Zwift toe gaan. Als je op de website op de button ‘Create Account’ klikt, kun je direct een Zwift account aanmaken.

Dit account kun je de eerste 7 dagen (of eerst 25 km) gratis uitproberen. Bij het aanmaken van een account moet je overigens wel allerlei gegevens invullen.

Je kunt hierbij denken aan persoonlijke gegevens, maar ook aan jouw bankrekening. Het bedrag van 15 euro wordt vervolgens maandelijks afgeschreven.

Kun je een Zwift abonnement opzeggen?

Het is mogelijk om een Zwift abonnement op te zeggen. Iets waar echter veel mensen voor kiezen, is om hun Zwift abonnement tijdelijk stop te zetten.

Dit is met name tijdens de zomerperiode interessant; in die periode fiets je waarschijnlijk meer buiten dan op jouw fietstrainer.

Om jouw Zwift abonnement op te zeggen, volg je onderstaand stappenplan:

  • Stap 1: ga naar de website van Zwift
  • Stap 2: log met jouw profiel in bij Zwift
  • Stap 3: ga naar ‘membership’
  • Stap 4: klik hierbij op ‘betaling stopzetten’. Je kunt hierbij zelf bepalen vanaf welke datum je jouw abonnement stop wilt zetten

Overigens is het ook mogelijk om jouw Zwift abonnement voor een specifieke periode te pauzeren. Je kunt hierbij voor minimaal 2 weken en maximaal 8 weken jouw abonnement volledig pauzeren.

Handig voor als jij tijdens de warme dagen liever buiten fietst!

Wil je jouw Zwift abonnement echt helemaal opzeggen? Dat is mogelijk; het Zwift abonnement is namelijk maandelijks opzegbaar.

Wat heb je verder nog nodig?

Om gebruik van een Zwift abonnement te kunnen maken, heb je meerdere accessoires nodig. Zo moet je Zwift aan bijvoorbeeld jouw smartphone of televisie koppelen.

Ook moet je Zwift aan jouw fietstrainer koppelen. Hoe je dit precies kunt doen, zie je duidelijk in onderstaande video:

Is een Zwift abonnement aan te raden?

Ja, absoluut. Met een Zwift abonnement geef je het indoor fietsen een hele nieuwe dimensie. Je legt op een leuke allerlei virtuele fietstochten af, waarmee je ook nog eens jouw uithoudingsvermogen traint.

Een ideaal hulpmiddel dus om tijdens de wintermaanden lekker in beweging te blijven.

Bekijk ook:

Plaats een reactie