Ben je een fanatieke wielrenner die ook graag in de winter door wilt trainen? Dan is het aan te raden om een geschikte fietstrainer aan te schaffen.
Is je oog daarbij op de unieke Elite Nero gevallen? Dan zit je in deze Elite Nero review goed.
In deze review bespreken wij deze fietstrainer van A tot Z.
Ten eerste kunnen we stellen dat dit een unieke fietstrainer is. Dit is geen ‘volwaardige’ fietsentrainer, maar het is een interactieve rollenbank.
Lange tijd waren rollenbanken vrij simpele en geen overdreven goede fietstrainers, maar daar heeft Elite verandering in aangebracht. De Elite Nero is vooruitstrevend, innovatief en slim.
De belangrijkste specificaties van de Elite Nero
Wil je tussen meerdere fietstrainers een goede vergelijking maken? Dan doe je er verstandig aan om goed naar de specificaties van de fietstrainers te kijken.
De belangrijkste specs van de Elite Nero zetten we alvast voor je op een rijtje:
Maximale software | 830 Watt |
Stijgingspercentage | 7% |
Geschikt voor | Mountainbikes en racefietsen |
Connectiviteit | ÀNT+ en bluetooth |
Hoe werkt deze rollenbank precies?
Zoals je eerder in deze Elite Nero review hebt kunnen lezen, is dit een rollenbank.
Dit is een simpele vorm van een fietstrainer, waarbij je het achterwiel op de twee achterste rollen zet. Als je vervolgens trapt, komt het achterwiel in beweging.
Om je hier een duidelijke indruk van te geven, verwijzen wij je graag naar onderstaande video. In deze video zie je precies hoe de Elite Nero werkt:
De belangrijkste voordelen van de Elite Nero
Om deze Elite Nero review te kunnen schrijven, hebben wij deze fietstrainer uiteraard uitgeprobeerd. Toen wij deze fietstrainer uit de doos haalden, werden we direct enthousiast.
Dit enthousiasme was onder meer aan de compacte afmetingen te danken. Dit is echter niet het enige voordeel dat wij opgemerkt hebben!
Hieronder laten wij je graag kennismaken met de belangrijkste voordelen van de Elite Nero.
Zeer realistisch
Een gekend nadeel van veel rollenbanken is dat er geen realistisch fietsgevoel opgewekt wordt. Op de Elite Nero is hier echter juist wel sprake van.
Dit komt onder meer door de interactieve weerstand. Op het moment dat je een fietsrit met Zwift maakt, geeft Zwift allerlei gegevens door aan de rollenbank.
Deze gegevens zijn vervolgens van invloed op het ‘gedrag’ van de Elite Nero. De Nero past zijn bewegingen op een realistische manier aan op de weg in Zwift.
Daarnaast is het ook mogelijk om een flinke klim te simuleren. Zoals je in bovenstaande tabel al hebt gezien, levert deze fietstrainer een stijgingspercentage van maximaal 7%.
Als je een heuvel/berg met een stijgingspercentage van 7% oprijdt, voel je de verzuring ongetwijfeld in je benen.
Stabiel
Een ander nadeel van veel rollenbanken is de onstabiliteit. Als je op zo’n rollenbank iets te wild doet, kun je zelfs ten val komen.
Op de Elite Nero hoef je hier niet bang voor te zijn.
Elite heeft namelijk voor twee vliegwielen in de achterste rollers gekozen. Deze vliegwielen en rollers houden de fiets een stuk stabieler, waardoor je niet ten val kunt komen.
Al met al fiets je op een veilige, aangename en realistische manier op deze fietstrainer.
Interactief
Wellicht het belangrijkste voordeel is dat dit een interactieve rollenbank betreft. Dit betekent dat je deze rollenbank rechtstreeks aan een apparaat of software kunt koppelen.
Je kunt hiermee volledig gebruik maken van de mogelijkheden van Zwift. Zoals hierboven al gesteld, communiceren Zwift en de rollenbank hierbij ook met elkaar. Dit komt het realistische fietsgevoel alleen maar ten goede.
Bijkomend voordeel: je kunt deze rollenbank op twee manieren koppelen. De rollenbank beschikt namelijk over zowel ANT+ als over bluetooth.
Compact
Heb je geen interesse om een volwaardige fietstrainer aan te schaffen vanwege de afmetingen?
Dan sluit de Elite Nero ongetwijfeld direct op je wensen aan. Zoals je op de foto’s al kunt zien, is deze fietstrainer bijzonder compact.
Op twee momenten brengt dit voordelen met zich mee. Op het moment dat je aan het trainen bent én op het moment dat je de fietstrainer niet nodig hebt. Als je de fietstrainer niet nodig hebt, berg je de Elite Nero snel en gemakkelijk op.
Uitmuntende kwaliteit
Elite is binnen de wereld van fietstrainers één van de betere merken. Dit blijkt duidelijk uit deze Nero rollenbank.
De rollenbank is van de juiste materialen vervaardigd, beschikt over slimme systemen en is van een uitmuntende kwaliteit. De vele slimmigheidjes maken het plaatje volgens ons compleet.
De belangrijkste nadelen van de Elite Nero
Is het zo dat wij de aanschaf van de Elite Nero direct aan kunnen raden? Daar komt het in de basis wel op neer.
Het is echter wel zaak om met enkele nadelen rekening te houden.
Vraagt om enige oefening
Heb je nog nooit eerder op een rollenbank gefietst? Dan vraagt dit om de nodige gewenning.
Het is even wennen dat je achterwiel op twee rolletjes rijdt, in plaats van op een ‘normaal’ wegdek. Wen daarom rustig aan dit apparaat en bouw je trainingen rustig op.
Vrij duur
De Elite Nero is een vrij dure interactieve rollenbank. Wat je precies voor deze rollenbank moet betalen, bespreken we graag hieronder.
Wat kost de Elite Nero?
Ben je volledig overtuigd van de Elite Nero? Dan is het goed om te weten dat je vrij diep in de buidel moet tasten voor deze fietstrainer.
Op het internet kom je prijzen tegen die variëren van 550 euro tot 700 euro.
Wat je precies moet betalen, is afhankelijk van de aanbieder. Zelfs als je ‘slechts’ 550 euro moet betalen, vinden wij dit een behoorlijk prijzige fietstrainer.
Neemt niet weg dat deze fietstrainer wel héél veel voordelen te bieden heeft.
Onze eindconclusie over de Elite Nero?
De Elite Nero is de slimste rollenbank die wij ooit uit hebben mogen proberen. De werking, het realistische gevoel en de vele slimmigheidjes maken dit een prima fietstrainer.
Een prima fietstrainer die bovendien erg compact uitgevoerd is. Als je niet al te veel ruimte hebt, is dit daarom absoluut de beste koop.
Ook als je een fervente liefhebber van Zwift bent, is dit een prima koop. De wisselwerking tussen de Elite Nero en Zwift is subliem!