Fietstrainer app: dit zijn de beste op een rijtje

Heb je op zolder of in de sportruimte een fietstrainer staan? Door je racefiets aan je fietstrainer vast te maken, kun je naar hartenlust trainen.

In je eigen huis zonder last van regen en/of wind te hebben. Spreekt dit je aan?

Door gebruik te maken van een goede fietstrainer app, weet je nóg meer uit je fietstrainer te halen. In dit artikel zetten wij de beste fietstrainer apps voor je op een rijtje.

Wat is een fietstrainer app precies?

Een fietstrainer app vormt een verbinding tussen je fietstrainer en de virtuele wereld van fietsen. Je koppelt de app aan je fietstrainer, waarna je via de app bijvoorbeeld aan virtuele wedstrijden deel kunt nemen.

Ook is het mogelijk om op deze manier bijvoorbeeld tegen vrienden te strijden.

Vind je het belangrijk dat al je trainingsgegevens goed opgemeten worden? Ook dat is mogelijk met een goede fietstrainer app.

Het mag duidelijk zijn: een fietstrainer app is een waardevolle toevoegingen:

 • Je kunt alle trainingsgegevens opmeten, monitoren en analyseren
 • Je kunt van nóg meer trainingsprogramma’s gebruik maken
 • Je kunt deelnemen aan virtuele fietswedstrijden of challenges
 • Je kunt tegen vrienden fietsen

De beste fietstrainer apps

In de afgelopen jaren zijn de fietstrainer apps populair geworden. Dit is aan de apps zelf te danken, maar ook aan de toenemende populariteit van het indoor fietsen.

Ben je zelf ook een fervent liefhebber geworden van het indoor fietsen? Als je voor één van onderstaande fietstrainer apps kiest, maak je het indoor fiets nóg leuker voor jezelf.

1. Zwift

fietstrainer_app_zwift

Als we het over een geweldige fietstrainer app hebben, hebben we het over Zwift. In de wereld van indoor fietsen is deze app uitgegroeid tot de standaard.

Overigens kun je deze app ook voor het hardlopen gebruiken, mocht je ook die sport graag beoefenen.

Met Zwift dompel je je onder in een virtuele wereld. Je kunt deelnemen aan bepaalde wedstrijden, bergen van over de gehele wereld beklimmen en tegen vrienden strijden.

Tijdens het fietsen meet Zwift uiteraard al je fietsprestaties op.

Doordat Zwift zó populair is, is er een hele digitale Zwift wereld ontstaan. Als je bijvoorbeeld aan een virtuele fietswedstrijd mee doet, doen hier mensen van over de gehele wereld aan mee.

In onze ogen zorgt dit voor een extra dimensie tijdens het indoor fietsen.

 • Kosten van Zwift: 14,99 euro per maand.

2. Kinomap

fietstrainer_app_kinomap

Met de app Kinomap geniet je van interactieve trainingen binnenshuis. Opvallend bij deze app is dat je op wegen van over de gehele wereld kunt fietsen.

Je doet moeiteloos mee aan fietswedstrijden, waarbij je bijvoorbeeld door hartje Parijs of door Amerikaanse bergen fietst.

Kinomap omschrijft zichzelf als ‘’s werelds grootste platform met duizenden video’s van de beste tracks over de gehele wereld’.

Het mooie hierbij is dat de app de hellingen en weerstand perfect over weet te brengen op je fietstrainer. Als je een berg op moet fietsen, voel je dit dus heel realistisch in je pedalen.

 • Kosten van Kinomap: 11,99 euro per maand, 89,99 euro per jaar of 269,99 euro voor levenslange toegang.

3. Rouvy

fietstrainer_app_rouvy

Het podium van de beste fietstrainer apps wordt gecomplementeerd met Rouvy. Met deze app train je op een leuke manier, gaat een hele nieuwe wereld voor je open en geniet je van veel mogelijkheden.

Ook weet deze app het realistische gevoel tijdens het fietsen perfect op te wekken.

Met deze app kun je routes van over de gehele wereld afleggen. Je kunt de hoogste bergen beklimmen en de meest uitdagende routes afleggen.

Tijdens het routen houdt Rouvy jouw fietsprestaties nauwkeurig in de gaten. Deze prestaties kun je achteraf analyseren.

 • Kosten van Rouvy: 15 euro per maand, 14 euro per maand bij een abonnement voor 6 maanden of 12 euro per maand bij een jaarabonnement.

4. Bkool

fietstrainer_app_bkool

De meest realistische indoor fiets app. Dat is de manier waarop Bkool zich omschrijft. Wij zijn het hier niet helemaal mee eens, maar het is een feit dat deze app voor een realistisch gevoel zorgt.

De kracht die jij op de pedalen zet, resulteert in een bepaalde snelheid in Bkool. Dit voelt realistisch aan, terwijl de graphics van de virtuele wereld ook dik in orde zijn.

In de app zijn ook allerlei bekende parcoursen verwerkt. Je kunt hierbij denken aan Parijs-Nice, Milano-Sanremo en de Ronde van Vlaanderen.

Waan je een echte professional met de app van Bkool.

 • Kosten van Bkool: 9,99 euro per maand.

5. TrainerRoad

fietstrainer_app_trainerroad

Wil je op je fietstrainer gericht kunnen trainen? Dan is de TrainerRoad app wellicht de beste optie voor je.

Deze app richt zich minder op de virtuele wereld, maar juist meer op het behalen van je doelen.

Je kunt in deze app een compleet gepersonaliseerd trainingsprogramma aanmaken, waarna je met dit programma aan de slag kunt gaan. Grote kans dat je hiermee de gestelde doelen gaat behalen.

 • Kosten van TrainerRoad: 19,95 dollar per maand of 189 dollar per jaar.

6. Tacx training app

fietstrainer_app_tacx

Heb je voor een Tacx fietstrainer gekozen? Dan kun je prima voor de Tacx training app kiezen.

Met deze app train je gericht naar een doel toe, doe je mee aan virtuele wedstrijden en geniet je van veel mogelijkheden.

Belangrijk voordeel hierbij is dat de app onder meer de snelheid, het vermogen en de cadans nauwkeurig opmeet. Deze waarden kun je realtime in het scherm bekijken.

 • Kosten van Tacx training app: 9,99 euro per maand of 99,99 per jaar.

7. VirtuGo

fietstrainer_app_virtugo

Tot slot willen wij je ook op de VirtuGo app wijzen. Dit is jarenlang een populaire fietstrainer app geweest, maar helaas heeft men de stekker uit deze app getrokken.

Wij adviseren je daarom om voor één van bovenstaande apps te kiezen.


Wat is voor jou de beste app?

Wil jij voor de beste fietstrainer app gaan? Let dan goed op deze aandachtspunten:

 • Mogelijkheden: wat kun je precies met de app?
 • Je voorkeuren: wat wil je precies met de app? En sluit dit aan op de mogelijkheden van de app?
 • Budget: kijk uiteraard ook goed naar het prijskaartje. In veel gevallen is het voordeliger om een halfjaar- of jaarabonnement te nemen.Bekijk ook:

Plaats een reactie