Tacx rollenbank; de beste varianten bekeken

Wil je op een simpele manier thuis kunnen trainen met/op je racefiets?

Dan is de aanschaf van een fietstrainer of indoortrainer wellicht iets té veel van het goede voor je. In dat geval kun je eigenlijk beter naar een rollenbank kijken.

Als je naar het aanbod van rollenbanken kijkt, zie je direct het merk Tacx naar voren komen. Over de rollenbanken van dit merk vertellen wij je in dit artikel graag meer.

Het aanbod van Tacx rollenbanken

Op dit moment biedt Tacx niet heel veel soorten rollenbanken aan. De verschillende varianten van dit merk hebben we even voor je op een rijtje gezet:

 • Tacx Galaxia T1100: dit is één van de beste rollerbanken van dit moment. Daar denkt onze partner Coolblue ook zo over. Dit is namelijk ‘de keuze van Coolblue voor een rollenbank fietstrainer’.
 • Tacx Antares T1000: een andere populaire Tacx rollenbank voor een racefiets is de Antares T1000. Deze rollenbank verschilt op bepaalde punten van de Galaxia T1100, waarover we je hieronder meer vertellen.

De beste Tacx rollenbanken

Ben je op zoek naar een rollenbank voor je fiets? Dan is de aanschaf van een Tacx rollenbank zeker aan te raden.

De varianten van dit model zijn van een prima kwaliteit, voldoen aan de verwachtingen zijn ook niet overdreven duur.

Dat laatste is zéker het geval als je zo’n rollenbank met een fietstrainer vergelijkt. Voor een Tacx fietstrainer betaal je al snel meerdere honderden euro’s.

De duurste rollenbank van Tacx kost echter slechts 199 euro. Dit is uiteraard alsnog een hoop geld, maar het is toch een heel stuk voordeliger.

Voor welke rollenbank van Tacx kun je nou het beste kiezen? De twee verschillende modellen bespreken we graag hieronder, zodat je deze keuze voor jezelf kunt gaan maken.

Tacx Galaxia T1100

tacx_galaxia_t1100

Het principe van de Galaxia T1100 is heel simpel. Je zet je fiets met beide wielen op de rollen en kunt vervolgens trappen. Dit moet je met een bepaald wattage doen, aangezien anders het voorwiel gaat zwabberen.

Mocht je echt te weinig wattage leveren, kun je op deze rollenbank zelfs ten val komen. Je moet dus altijd goed oppassen met deze rollenbank, maar ook met elke andere rollenbank.

Bij deze Tacx rollenbank geniet je in ieder geval van de nodige voordelen. Zo is dit een rollenbank die lichtjes met je fiets en je bewegingen mee beweegt.

Door een speciaal schommelsysteem volgt deze rollenbank je bewegingen, waardoor het fietsen erg realistisch aanvoelt. Als je je ogen dicht doet, heb je net het idee dat je buiten over asfalt rijdt.

Tacx heeft bij deze rollenbank gekozen voor conisch gevormde rollen. Door deze unieke vorm blijft je fiets altijd in het midden van de trainer. Daarvoor is het wel zaak om het nodige vermogen te leveren op je fiets.

In onze ogen is dit een veelzijdige rollenbank. Als je (race)fiets een wieldiameter tussen de 66 en 70 centimeter heeft, kun je van deze rollenbank gebruik maken.

Tevens is het mogelijk om de lengte van deze rollenbank in zeven verschillende stappen in te stellen. Op die manier stel je de rollenbank altijd geheel naar je wens in.

Is de kwaliteit van de Tacx Galaxia T1100 in orde? Ja, absoluut.

Dat geldt ook voor het prijskaartje. Voor deze rollenbank betaal je namelijk een bedrag van 199 euro bij onze partner Coolblue.

Een meer dan interessant prijskaartje, zeker met het oog op de kwaliteit en het schommelsysteem.

👍 Voordelen:

 • Schommelsysteem waardoor het fietsen erg realistisch aanvoelt
 • Geschikt voor wieldiameters van 66 tot 70 centimeter
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
 • Conisch gevormde rollen
 • Makkelijk in gebruik en op te bergen

👎 Nadelen:

 • Je kunt gaan zwabberen op de fiets/rollenbank
Tacx Antares T1000

tacx_antares_t1000

Spreekt de Tacx Galaxia je niet helemaal aan? Dan kun je ook kiezen voor deze Tacx Antares T1000.

Dit is een nog simpelere rollenbank, waardoor deze rollenbank nóg voordeliger is. Bij onze partner Coolblue betaal je slechts 149,99 euro voor deze rollenbank.

Ook bij deze rollenbank heeft Tacx voor conisch gevormde rollen gekozen. Met dank aan deze rollen blijf je met je fiets op het midden van de rollers zitten.

Hierbij is het wel zaak om voldoende wattage te blijven trappen. Mocht je met een te lage snelheid fietsen, kun je gaan zwabberen op deze rollenbank. Dat is ook bij de Tacx Galaxia een gekend nadeel.

Opvallend bij de Tacx Antares is het feit dat je zelf moet blijven sturen. Als je je handen van het stuur afhaalt, is de kans groot dat je direct ten val komt.

Ten opzichte van de Tacx Galaxia voelt déze rollenbank wel iets stabieler. Mogelijk komt dit door het ontbreken van het schommelsysteem.

Het fietsen op de Antares T1000 voelt hierdoor een stuk(je) minder realistisch aan. Het ontbreken van dit systeem komt de stabiliteit echter wel ten goede.

👍 Voordelen:

 • Voordelige rollenbank van Tacx
 • Inschuifbaar tot een lengte van 80 centimeter
 • Conisch gevormde rollen
 • Gekende kwaliteit van Tacx

👎 Nadelen:

 • Je kunt gaan zwabberen op de fiets/rollenbank
 • Je moet je handen echt op het stuur houden
 • Het fietsen voelt minder realistisch aan
Kunnen wij een Tacx rollenbank aanraden?

Heb je bovenstaande twee reviews doorgenomen? Dan heb je wellicht al opgemerkt dat wij gematigd tevreden over deze rollenbanken zijn.

Dit komt in eerste instantie al door de nadelen die een rollenbank in zijn algemeenheid met zich mee brengt.

Zo is het zaak dat je op een rollenbank echt heel goed je evenwicht weet te behouden. Dit doe je door voldoende wattage te trappen, maar ook door je stuur echt goed vast te houden. Mocht je dit niet doen, is de kans op een valpartij vrij groot.

Mede daarom adviseren wij het volgende: maak alleen van een rollenbank gebruik als je een ervaren fietser bent. Voor beginnende fietsers is een rollenbank simpelweg te gevaarlijk.

Binnen het aanbod van rollenbanken vallen de Tacx rollenbanken in ieder geval op. Deze rollenbanken zijn wat ons betreft scherp geprijsd, van een prima kwaliteit en vrij uniek.

Desalniettemin zijn wij niet voor de volle 100% overtuigd van de rollenbanken van dit merk.

Wil je graag nog even verder kijken naar een andere rollenbank? Wij laten je hieronder kennismaken met twee interessante alternatieven.

Mogelijk zijn deze alternatieven een stuk interessanter voor je.

Alternatieven voor een Tacx rollenbank

Ben je niet helemaal overtuigd van een Tacx rollenbank? Dat is goed voor te stellen.

Met name het risico dat je op zo’n rollenbank ten val kunt komen, spreekt ons persoonlijk niet helemaal aan. Mede daarom willen wij je graag op onderstaande twee alternatieven wijzen.

Relaxdays fietstrainer – rollenbank fiets 26-28“

relaxdays_rollenbank

Relaxdays is niet zo’n goed merk als Tacx, maar toch heeft deze rollenbank ons weten te verrassen. Dat is vooral te danken aan de constructie van deze rollerbank.

Zoals je op de foto al kunt zien, is het namelijk zaak dat je je fiets aan de rollerbank vast maakt. Dit doe je door de steekas van de rollenbank door je achterwiel heen te steken.

Belangrijk voordeel hiervan: je kunt veel beter je evenwicht behouden. Hierdoor hoef je in principe niet bang te zijn dat je op deze rollenbank ten val komt.

Dit is overigens ook te danken aan de antislip steun voor het voorwiel; dankzij deze steun staat óók het voorwiel stevig en veilig.

Met dank aan deze rollenbank kun je binnenshuis heerlijk trainen. Dit is verder te danken aan de 6 versnellingen waar je tussen kunt kiezen en de magneetrem. Met de magneetrem kun je de gewenste weerstand kiezen.

Na gebruik klap je de rollenbank makkelijk in, waarna je ‘m probleemloos op kunt bergen. Voor al dit moois betaal je bovendien slechts 109,90 euro bij onze partner Bol.com.

👍 Voordelen:

 • Fietst een stuk stabieler
 • Erg voordelig
 • Keuze uit 6 versnellingen
 • Inclusief magneetrem voor de weerstand
 • Makkelijk in te klappen en op te bergen

👎 Nadelen:

 • Maakt behoorlijk wat lawaai
Deuter Fietstrainer – Rolbank

deuter_fietstrainer_rolbank

Een ander prima alternatief vinden wij de rollenbank van het merk Deuter. Deze rollenbank is niet heel veel voordeliger dan een Tacx rollenbank, maar is wel een stuk veiliger.

Als je een beginnende wielrenner bent, is het daarom aan te raden om voor déze rollenbank te kiezen.

Waarom? Dit heeft vooral met de constructie te maken. Net zoals Relaxdays heeft ook Deuter gekozen voor een constructie waarbij het achterwiel vaststaat.

Je geniet hierbij alsnog van de werking van de rollenbank, maar je fietst een stuk stabieler.

Bij deze rollenbank geniet je van zes verschillende standen. Nadat je van deze rollenbank gebruik hebt gemaakt, klap je ‘m vervolgens snel in.

Het enige waar je even goed rekening mee moet houden, is het prijskaartje. Voor deze rollenbank betaal je namelijk 179,99 euro bij onze partner Bol.com.

Dat is volgens ons behoorlijk aan de prijs voor een rollerbank met een dergelijke constructie.

👍 Voordelen:

 • Fietst een stuk stabieler
 • Keuze uit zes standen
 • Prima kwaliteit
 • Voor 26 tot 28 inch wielen geschikt
 • Makkelijk te monteren, in te klappen en op te bergen

👎 Nadelen:

 • Relatief prijzigPlaats een reactie