Tacx hartslagmeter; onze review

Ben je op zoek naar een betrouwbare en betaalbare hartslagmeter? En ben je daarbij bij de Tacx hartslagmeter uitgekomen?

Dan ben je al goed bezig; deze hartslagmeter staat namelijk (erg) goed aangeschreven. Of wij de aanschaf van deze hartslagmeter óók aan kunnen raden, ga je in deze review lezen.

De Tacx Smart T1994 hartslagmeter voordelen

De officiële benaming van de Tacx hartslagmeter is ‘Tacx Smart T1994 hartslagmeter’. Waar de cijfercode ‘T1994’ op slaat, weten wij niet precies.

Wat wij wel weten, is dat dit een uiterst fijne hartslagmeter is. Iets wat onder meer aan onderstaande voordelen te danken is.

Draadloze communicatie

Deze hartslagmeter is in staat om volledig draadloos te communiceren. Dit doet het apparaat via ANT+ én via Bluetooth Smart 4.0.

Met dank aan deze communicatiemogelijkheden heb je altijd de optimale controle over de hartslagmeter.

Je koppelt ‘m immers makkelijk aan bijvoorbeeld een sporthorloge, een tablet, een smartphone of aan jouw Tacx fietstrainer.

Veelzijdig inzetbaar

Een belangrijk voordeel van de Tacx Smart T1994 hartslagmeter is de veelzijdigheid. Deze hartslagmeter kun je namelijk tijdens het wielrennen gebruiken, maar ook als je op jouw Tacx fietstrainer zit.

Ongeacht op welke manier je traint, is het belangrijk om jouw hartslag bij te houden. Met de Tacx hartslagmeter doe je dit accuraat en ook nog eens veelzijdig.

Aangenaam te dragen

De Tacx hartslagmeter draag je in combinatie met een borstband. De borstband span je om jouw borst heen, waarna je deze meter aan de borstband kunt bevestigen.

Op die manier creëer je een goedwerkend geheel. Een geheel dat ook nog eens uiterst aangenaam zit.

Nauwkeurige meting van de hartslag

Wat is uiteindelijk het belangrijkste doel van een hartslagmeter? Juist; jouw hartslag opmeten. Met de Tacx hartslagmeter doe je dit echt heel nauwkeurig.

De hartslag die je op bijvoorbeeld jouw sporthorloge getoond ziet worden, is jouw daadwerkelijke hartslag. Je hoeft niet bang te zijn voor grote verschillen tussen de daadwerkelijke hartslag en de gemeten hartslag!

De Tacx Smart T1994 hartslagmeter nadelen

tacx_hartslagmeter

Moet je bij de Tacx hartslagmeter ook nog met nadelen rekening houden? Ja, in onze ogen moet je met twee kleine nadelen rekening houden.

Het is geen goedkope hartslagmeter

Voor kwaliteit moet je betalen. Dit gezegde gaat zeker op bij de Tacx Smart T1994 hartslagmeter. Dit is een uiterst fijne hartslagmeter, maar het is tegelijkertijd ook een vrij prijzige hartslagmeter.

Alleen spatwaterdicht

De sensor van de Tacx Smart T1994 hartslagmeter is alleen tegen spatwater bestand. Dit betekent dat je deze hartslagmeter níet tijdens het zwemmen kunt dragen.

Wat kost de Tacx Smart T1994 hartslagmeter?

Heb je nú direct interesse om deze Tacx Smart T1994 hartslagmeter aan te schaffen? Dan moet je rekening houden met een prijskaartje van ruim 55 euro.

Dit is vrij veel geld, maar deze Tacx hartslagmeter is elke euro dubbel en dwars waard.

Kunnen wij de Tacx Smart T1994 hartslagmeter aanraden?

Over de Tacx hartslagmeter zijn wij behoorlijk enthousiast. Met name de kwaliteit, de accurate hartslagmeting en de veelzijdigheid spreken ons erg aan.

Deze voordelen wegen wat ons betreft ook zwaarder dan de hierboven genoemde nadelen. Schaf de Tacx hartslagmeter daarom zo snel mogelijk aan.


Meer Tacx accessoires: