Tacx montagestandaard – Uitleg & opties

Als fanatieke fietsfanaat wil je natuurlijk niets liever dan het beste voor je fiets. Je zorgt er dan ook voor dat je te allen tijde het beste van het beste hebt voor jouw stalen ros.

Het hebben van een goede montagestandaard kan dan eigenlijk niet ontbreken. Een van de meest geliefde merken aan montagestandaarden is dan ook Tacx. Het merk is wel bekend en beroemd van hun fietstrainers.

Maar wat is eigenlijk een montagestandaard? Waar dient het voor? En is er maar 1 Tacx montagestandaard of zijn er meer modellen?

In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over de montagestandaard van het geliefde merk Tacx.

Wat is een montagestandaard eigenlijk?

Wanneer je gek bent op fietsen wil je natuurlijk ervoor zorgen dat jouw fiets altijd 100% kan presteren, net als jij.

Of je nu graag de bossen intrekt met je mountainbike of kilometer na kilometer verslindt op je wielerfiets, je fiets en jij zijn beste maatjes.

Als je je hierin herkent, dan wil je uiteraard ook dat je je fiets op de beste manier kunt onderhouden. Dit is waar de montagestandaard in beeld komt.

Een montage standaard is namelijk het perfecte hulpmiddel als jij jouw fiets even goed onder handen wilt nemen.

In plaats van dat je de hele tijd moet bukken om bij alles te kunnen komen, kun je met een montagestandaard eenvoudig je fiets op een comfortabele hoogte hangen.

Het gebruiken van een montagestandaard is geliefd door niet alleen hobbyfietsers, maar ook door de professionele wielerploegen.

Door het gebruiken van een montagestandaard kun je ervoor zorgen dat je voor iedere vorm van onderhoud overal bij kan.

Of dit nu gaat om het spannen van je ketting, controleren van je versnellingen en remmen of gewoon voor een schoonmaakbeurt, het gebruiken van een montagestandaard maakt iedere klus een stuk gemakkelijker.

Het merk Tacx

Montagestandaarden komen in veel verschillende vormen en maten en mogelijk in nog meer verschillende merken.

Het aanbod kan af en toe wel een beetje overweldigend lijken, en het kan zijn dat je niet zo goed weet waar je moet beginnen.

Als je meteen voor kwaliteit wilt kiezen, dan ben je bij een montagestandaard van Tacx aan het goede adres.

Het merk staat al jaren bovenaan de markt met zijn verschillende voorzieningen voor de fanatieke fietser. Of je nu op zoek bent naar een goede rollertrainer, voorwielsteun of een montagestandaard, bij Tacx ben je aan het goede adres!

Wat zijn mijn opties?

Zoals we al hadden aangegeven komen montagestandaarden in veel verschillende vormen en maten. Tacx kent dan ook zelf al twee verschillende modellen; de Tacx Spider Team T3350 en de Tacx Cycle Motion Stand T3075.

Beide montagestandaarden zijn ontwikkeld in samenwerking met mecaniciens van World Tour ploegen. Hieronder zullen we beide modellen even kort behandelen.

Tacx Spider Team T3350

tacx_team_spider

De Tacx Spider Team T3350 is een van de lichtere montagestandaarden op de markt. Maar laat dat je niet voor de gek houden. Want ondanks dat zijn eigen gewicht op slechts 4,25 kg ligt kan de montagestandaard belast worden tot 15 kg. De standaard kan tot 100 cm hoog reiken en staat stevig door zijn brede, rubberen voet.

Er zijn verschillende adapters meegeleverd voor verschillende inbouwbreedtes.

  • Voorvork: 5 mm snelspanner, 9 mm steekas, 12 mm steekas, 15 mm steekas en 20 mm steekas.
  • Achtervork: 5x 130 mm snelspanner, 5 x 135 mm snelspanner, 10 x 135 mm steekas, 12 x 135 mm steekas, 10 x 142 mm steekas en 12 x 142 mm steekas.

Het werkoppervlak is gemakkelijk te draaien en te kantelen, waardoor het onderhoud makkelijker dan ooit tevoren voor je wordt gemaakt. De Spider Team is erg licht en compact, waardoor je hem eenvoudig mee kunt nemen door hem in te klappen.

Tacx Cycle Motion Stand T3075

tacx_cycle_motion_t3075

Als je wilt gaan voor een sublieme stabiliteit voor je fiets tijdens het onderhoud, dan is de Cycle Motion Stand T3075 de perfecte oplossing.

De montagestandaard weegt 8 kg en is belastbaar tot maar liefst 20 kg. Ook deze is in- en uit te klappen waardoor hij gemakkelijk te vervoeren is.

De montagestandaard is geschikt om gefixeerd te worden aan de voor- of achtervork van de fiets en is te gebruiken voor mountainbikes en racefietsen, maar ook voor hybride fietsen met wielen tussen de 24 en 29 inch.

Conclusie

Het gebruiken van een montagestandaard is van belang voor iedere fietsfanaat. Het zorgt ervoor dat je op een stabiele en comfortabele manier al het nodige onderhoud aan je fiets kunt plegen, zonder last van je rug te krijgen of continu te hoeven bukken.

De Tacx montagestandaarden zijn ontwikkeld in samenwerking met mecaniciens van de World Tour waardoor je zeker weet dat je te maken hebt met kwaliteit.