Tacx snelspanner kopen

Maak je graag lange fietstochten op jouw racefiets? En weet je dat je regelmatig op wegen terecht komt waarbij het asfalt niet geweldig is?

Dan kun je eigenlijk niet zonder een goede snelspanner. Met een goede snelspanner kun je de wielen van jouw racefiets bijzonder stevig vastmaken, waardoor de fiets beter bestand is tegen oneffenheden.

Daarnaast kun je de fiets ook steviger aan een fietstrainer vastmaken. Gaat dáár jouw voorkeur naar uit? Dan is een Tacx snelspanner de beste keuze voor je!

Maar, is een snelspanner nou echt aan te raden? In welke situatie kun je het beste voor een snelspanner kiezen? En tussen welke soorten snelspanners van Tacx kun je kiezen? Op al die vragen geven wij in dit artikel een passend antwoord.

Wat is een Tacx snelspanner precies?

Heb je wel eens van het merk Tacx gehoord? Dat is heel goed mogelijk; dit is bijvoorbeeld één van de grootste merken in de wereld van fietstrainers.

Het is dan ook niet geheel verrassend dat je een Tacx snelspanner ook voor een fietstrainer kunt gebruiken.

Wat een fietstrainer snelspanner van Tacx dan precies is? Dat is een handig onderdeel, waarmee je de fiets makkelijk aan de fietstrainer kunt bevestigen.

Dit doe je niet alleen makkelijk, maar ook bijzonder stevig. Met dank aan de Tacx snelspanner ben je zodoende in staat om veilig te fietsen. Op jouw fietstrainer.

Wat zijn de voordelen van een Tacx snelspanner?

Als je een fietstrainer hebt, is het zéker aan te raden om een een snelspanner te gebruiken. Met dit handige onderdeel geniet je namelijk van de nodige voordelen:

 • Je kunt het achterwiel stevig aan de fiets bevestigen. Als je met jouw fiets op oneffenheden wegdek fietst, worden de klappen hierdoor veel beter opgevangen.
 • Je kunt jouw fiets gemakkelijk aan de fietstrainer bevestigen. Zoals hierboven al aangegeven, doe je dit snel, gemakkelijk én stevig. Je bent daardoor van de optimale veiligheid verzekerd.
  • Heb je de snelspanner voor jouw Tacx fietstrainer gebruikt? Als je de fiets weer buiten gaat gebruiken, hoef je de snelspanner niet los te halen. Nee, ook bij ‘normaal’ gebruik van jouw racefiets kun je de Tacx snelspanner aan jouw fiets laten zitten.
 • De meeste Tacx snelspanners zijn voor meerdere soorten fietsen geschikt. Hierbij kun je denken aan een racefiets, maar ook aan een mountainbike of aan een trekking bike. Heb je een mountainbike? Ga dan wel goed na of deze mountainbike niet al een snelspanner heeft. Die kans is vrij behoorlijk.
 • De kwaliteit is gewoonweg prima. Heb jij al meerdere producten van Tacx in jouw bezit? Dan heb je mogelijk al opgemerkt dat de kwaliteit van deze producten prima is. Dit geldt bijvoorbeeld voor een Tacx fietstrainer, maar ook voor een Tacx trainingsband en een Tacx ventilator. Het aanbod van dit merk is bijzonder divers, maar ook van een bijzonder hoge kwaliteit.

Tussen welke soorten Tacx snelspanners kun je kiezen?

Wil jij graag op jouw fietstrainer gebruik van een snelspanner maken? Dan is de kans groot dat je al snel bij een variant van Tacx uit gaat komen. Dit merk levert namelijk kwaliteit, maar biedt ook meerdere soorten snelspanners aan. In onze ogen kies je echter het beste voor de volgende Tacx snelspanner:

Tacx snelspanner T1402

tacx snelspanner T1402

Deze populaire Tacx snelspanner is geliefd bij eigenaren van een Tacx fietstrainer. Met deze snelspanner kun je namelijk jouw fiets op een gemakkelijke manier aan de fietstrainer bevestigen.

Dankzij de snelspanner kun je bovendien jouw fiets aan andere Tacx fietstrainers bevestigen. Ga je bijvoorbeeld bij een collega langs die ook een fietstrainer heeft? Met de Tacx snelspanner T1402 monteer je jouw fiets super snel aan deze fietstrainer.

Nadat je van de fietstrainer gebruik hebt gemaakt, kun je de Tacx snelspanner T1402 gewoon laten zitten. Deze snelspanner belemmert je niet als je met jouw racefiets ‘gewoon’ op de openbare wegdek fietst.

Voordelen:

 • Geweldige kwaliteit
 • Relatief gunstig geprijsd
 • Kun je na het trainen op de fietstrainer gewoon laten zitten
 • Zorgt voor een makkelijke bevestiging aan een fietstrainer
 • Zorgt voor een snelle bevestiging aan een fietstrainer

Nadelen:

 • Het is waarschijnlijk handig om eerst de gebruiksaanwijzing door te nemen

Wat is voor jou de beste snelspanner?

Weet je nu zeker dat je van een snelspanner gebruik wilt maken? Dan is het voor de hand liggend om voor een Tacx snelspanner te kiezen.

Of gaat jouw voorkeur uit naar een snelspanner van een ander merk? Als je een snelspanner uit gaat kiezen, moet je op enkele facetten goed letten:

 • Het soort fiets: sommige snelspanners zijn voor meerdere soorten fietsen geschikt, maar dat is zeker niet altijd het geval. Ga daarom goed na of de snelspanner voor bijvoorbeeld jouw racefiets, trekking bike of mountainbike geschikt is.
 • Materiaal van de snelspanner: het is wenselijk dat de snelspanner van titanium of carbon gemaakt is. Carbon is lichter dan titanium, maar is wel iets minder sterk.
 • Prijskaartje: kijk uiteraard ook goed naar het prijskaartje. Wat ons betreft doe je er sowieso verstandig aan om te investeren in een goede Tacx snelspanner.

Meer Tacx accessoires: