Tacx steekas: wat is het & welke heb ik nodig?

Heb je een racefiets met een steekas bij het achterwiel? Om deze racefiets op een Tacx fietstrainer te kunnen zetten, heb je hier een Tacx steekas voor nodig.

Met dank aan deze steekas kun je de fiets op de juiste manier vastzetten. En daardoor ben je in staat om op de gewenste manier van de Tacx fietstrainer gebruik te maken.

Welke Tacx steekas heb je nodig?

Het aanbod van Tacx steekassen is vrij divers. Dat is ook logisch, aangezien er meerdere steekassen bestaan.

Om te kunnen bepalen welke Tacx steekas je nodig hebt, moet je naar drie afmetingen kijken:

  • De lengte van de achteras
  • De breedte van de achteras
  • Het schroefdraad

Aan de hand van deze afmetingen kun je bepalen welke steekas je nodig hebt. Daarvoor komt deze pagina van Tacx maar al te goed van pas.

Op de pagina zie je staan tussen welke steekassen je kunt kiezen. En welke steekassen voor welke afmetingen geschikt zijn.

Tip: heb je op dit moment zicht op de huidige steekas? De kans is groot dat op deze steekas al de maat vermeld staat. Mocht dat het geval zijn, weet je precies welke maat je nodig hebt.

Kun je een Tacx steekas altijd gebruiken?

Nee, het is niet altijd mogelijk om een Tacx steekas te gebruiken. In veel gevallen heb je hier nog een speciale Tacx steekas adapter voor nodig. Deze adapter kun je bij bijvoorbeeld Bol.com aanschaffen.

Ook hierbij moet je weer goed kijken naar de afmetingen. Zo kun je een adapter in de maten 12 mm x 1,75 mm kopen, maar ook in de maten 12 mm x 1,00 mm.

Het is aan jou om te achterhalen welke steekas en welke adapter je nodig hebt.

Waar kun je een Tacx steekas kopen?

Een Tacx steekas kun je bij elke fietsspeciaalzaak en bij Bol.com bestellen. Om de juiste steekas te kunnen bestellen, kun je bovenstaande tips opvolgen.

Als je eenmaal de juiste steekas tot je beschikking hebt, gaat het genieten beginnen. Je kunt vanaf dat moment optimaal gebruik maken van je Tacx fietstrainer en van de Tacx app.