Tacx mat; is een Tacx trainingsmat aan te raden?

Heb je op bijvoorbeeld zolder, in jouw trainingskamer of in de garage een fietstrainer staan? Dan merk je mogelijk al snel dat je hiervoor de nodige extra accessoires aan kunt schaffen.

Sterker nog; de aanschaf van sommige accessoires is absoluut aan te raden. Dat is bijvoorbeeld het geval bij een Tacx mat.

Een Tacx trainingsmat brengt veel voordelen met zich mee, waarover we je in dit artikel meer vertellen.

Wat is een Tacx trainingsmat precies?

trainermat_tacx_oprolbaar

Een Tacx mat is een bijzonder simpele mat. Je hoeft de mat alleen maar op de grond neer te leggen, waarna je de fietstrainers op de mat neer kunt zetten.

Als je voor een Tacx fietstrainer én Tacx mat gekozen hebt, zijn beide voorwerpen qua afmetingen ook nog eens op elkaar afgestemd.

Je zet de fietstrainer moeiteloos op de mat, waarna je op een aangename manier kunt trainen. Daarbij geniet je oprecht van veel voordelen.

Wat zijn de voordelen van een Tacx mat?

Klinkt het principe van een Tacx mat nu al bij jou als muziek in de oren? En wil je graag meer weten over deze trainingsmaat voor een fietstrainer?

Dan raden wij je aan om onderstaand lijstje met voordelen even door te nemen. De kans is groot dat je direct een nieuwe Tacx trainingsmaat aan wilt schaffen:

 • Met een trainingsmat bescherm je de vloer: heb je wel eens een fietstrainer op bijvoorbeeld een houten vloer gezet? Als je de fietstrainer gaat gebruiken, is de kans groot dat de fietstrainer lichtjes gaat bewegen op de vloer. Het gevolg kun je wel raden: de vloer raakt beschadigd. Door een mat onder de fietstrainer te leggen, weet je dit gemakkelijk te voorkomen.
 • Met een trainingsmat breng je het geluidsniveau omlaag: als je een fietstrainer hebt, weet je ongetwijfeld dat zo’n trainer vrij veel lawaai maakt. Door een trainingsmat onder de fietstrainer neer te leggen, weet je dit geluidsniveau behoorlijk omlaag te brengen. De fietsmat vangt het geluid eigenlijk op en absorbeert dit vervolgens. Met dank aan de mat ben je dus ook in staat om ’s ochtends vroeg of ’s avonds laat nog even een etappe te fietsen.
 • Een trainingsmat kun je veelzijdig inzetten: een bijkomend voordeel is dat je een trainingsmat veelzijdig in kunt zetten. Zo zijn er bijvoorbeeld mensen die hun Tacx mat ook voor onder hun loopband gebruiken. Ook bij een loopband geniet je direct van de hierboven genoemde voordelen. Je kunt er dus voor kiezen om direct twee matten van Tacx te kopen; één voor jouw fietstrainer en één voor bijvoorbeeld jouw indoor loopband.
 • Een trainingsmat vangt jouw zweet op: als je tijdens het wielrennen in de buitenlucht veelvuldig zweet, is de aanschaf van een Tacx zweetdoek aan te raden. Deze zweetdoek span je over het frame van jouw fiets heen, waardoor jouw fiets beschermd is tegen het zweet. Als je indoor gaat fietsen, is de kans nog groter dat je al snel veel zweet. Indien je voor een trainingsmat kiest, valt het zweet direct op deze mat. Hiermee bescherm je ook jouw vloer.
 • Een trainingsmat kun je gemakkelijk schoonmaken: bij het produceren van de trainingsmatten kiest Tacx uitsluitend voor de beste materialen. Deze materialen zorgen voor een lange levensduur, maar zorgen ook voor een gemakkelijke schoonmaakbeurt. Als er veel zweet op de trainingsmat valt, kun je dit nadien snel schoonmaken. Ideaal wat ons betreft.

Van welk voordeel wil jij graag gaan profiteren? Zoals deze voordelen laten blijken, is een trainingsmat eigenlijk onmisbaar. Een trainingsmat onder jouw fietstrainer; klinkt als een ideale combinatie, niet waar?

Tussen welke Tacx matten kun je kiezen?

Spreekt het principe van een Tacx mat jou wel aan? En wil je daarom graag zo snel mogelijk een Tacx mat aanschaffen? Dan doe je er verstandig aan om een goede vergelijking voor jezelf te maken.

Het aanbod van de Tacx trainingsmatten is namelijk behoorlijk divers.

Als je de perfecte Tacx mat uit wilt kiezen, moet je goed op de volgende criteria letten:

 • De afmetingen van de mat: de verschillende Tacx matten hebben verschillende afmetingen. Ga daarom op voorhand goed na welke afmetingen je nodig zou hebben.
 • De kleur van de mat: hecht je ook nog waarde aan de kleur van de mat? Dan is dit ook een belangrijk aandachtspunt. Feit is dat Tacx in de meeste situaties voor een zwarte mat kiest.
 • Is de mat oprolbaar?: sommige Tacx matten zijn oprolbaar, terwijl dit bij andere varianten niet het geval is. Onze voorkeur gaat eigenlijk altijd wel uit naar een oprolbare trainingsmat. Dat maakt het opbergen van de mat alleen maar gemakkelijker.

Aan de hand van deze criteria kun je een prima keuze maken. Onder meer de volgende trainingsmatten zijn wat ons betreft aan te raden:

 • Tacx Trainingsmat T1370
 • Tacx Trainermat T2910
 • Tacx Trainer Mat T2918 Oprolbaar

Voor welke mat je het beste kunt kiezen, is dus van jouw eigen voorkeuren afhankelijk. Kijk hierbij overigens ook nog goed naar de prijskaartjes.

De prijzen van de Tacx matten variëren namelijk behoorlijk. Met een Tacx mat zit je in ieder geval goed qua kwaliteit, qua bescherming en qua gemak!


Meer Tacx accessoires: