Tacx voorwielsteun – Absolute must voor indoor training

Voor de fanatieke fietser is het haast niet meer weg te denken uit diens leven, het hebben van een fietstrainer in huis.

Maar waar een fietstrainer misschien een van de meest geliefde manieren van trainen is voor deze groep, komt een fietstrainer niet altijd geleverd met een voorwielsteun.

Gelukkig is de Tacx voorwielsteun de perfecte aanvulling voor iedere Tacx fietstrainer, of fietstrainer van een ander merk.

Maar wat maakt deze fietstrainer voorwielsteun zo speciaal? En waarom zou je voor de Tacx voorwielsteun kiezen?

In dit stuk vertellen we je alles wat je moet weten over dit onmisbare onderdeel van jouw indoor fietstraining!

Waarom een voorwielsteun?

Velen van ons nemen fietsen erg serieus. Het liefste ben je dan ook iedere dag lekker een ronde aan het maken op je racefiets.

Maar als het weer niet meezit en je niet zit te wachten op een nat pak, dan kan een fietstrainer de ideale uitkomst bieden.

Hoewel een achterwieltrainer een erg goede toevoeging is voor je work-out als fietser, kan het een behoorlijke kluif zijn om je balans te behouden tijdens het gebruik. Dit is precies waar de fietstrainer voorwielsteun van Tacx van pas komt!

voorwiel_in_steun

Het handige apparaat zorgt ervoor dat je fiets namelijk niet alleen aan de achterkant stabiel staat, maar ook aan de voorkant.

Daarnaast heeft de Tacx voorwielsteun als prettige bijkomstigheid dat deze ervoor zorgt dat de hoogte van je fiets toeneemt.

Hierdoor behoud je een natuurlijke rechte houding op je fiets, zoals je ook op de weg zou hebben.

Waarom de Tacx voorwielsteun?

Als je een fietstrainer gebruikt, dan is het gebruiken van een voorwielsteun dus vrij onmisbaar. Maar het kan goed zijn dat je je afvraagt waarom je voor de Tacx voorwielsteun zou moeten gaan.

Hoewel eigenlijk verschillende voorwielsteunen van andere merken ook prima te gebruiken zijn in combinatie met verschillende fietstrainers, biedt de Tacx voorwielsteun de mogelijkheid voor verschillende type fietsen.

Zo kun je niet alleen wieler- of racefietsen gebruiken met de voorwielsteun, maar ook mountainbikes.

Het ontwerp van de steun biedt plaats voor verschillende maten voorwielen, waardoor je keuze aanzienlijk minder beperkt wordt.

De Tacx voorwielsteun komt uiteraard het beste tot zijn recht in combinatie met een van de Tacx fietstrainers. Op deze manier weet je zeker dat je niet alleen goed stabiel staat, maar ook dat je de juiste fietshouding kunt aannemen tijdens je indoortraining.


Kan ik de Tacx voorwielsteun met iedere fietstrainer gebruiken?

Het kan goed zijn dat je al een fietstrainer in huis hebt. Hoewel bij sommige fietstrainers al wel een voorwielsteun geleverd wordt, is dat niet altijd vanzelfsprekend.

Het kan dan ook goed zijn dat je hierdoor nog op zoek bent naar een voorwielsteun. Maar kun je de Tacx voorwielsteun wel gebruiken als je geen Tacx fietstrainer hebt?

tacx_voorwielsteun

Zoals we eerder al aan hebben gegeven komt de Tacx voorwielsteun natuurlijk het beste tot zijn recht als deze gebruikt wordt met een fietstrainer van hetzelfde merk. Hierdoor weet je zeker dat je de goede houding aanneemt.

Maar ook als je geen fietstrainer gebruikt van Tacx, dan kun je alsnog de voorwielsteun van het merk gebruiken. De voorwielsteun biedt voor iedere race- en wielerfiets én mountainbike een stabiele basis en verhoging.

Conclusie

Als graag op fanatieke wijze fietst, denk aan wielrennen of mountainbiken, dan kan het hebben van een fietstrainer in huis een ideale uitkomst voor je zijn.

Deze kan je namelijk helpen met je training op dagen dat het weer niet meezit. Of het nu regent, waait of sneeuwt, jij kan op deze manier toch door blijven trainen.

Hoewel het hebben van een fietstrainer erg veel voordelen met zich mee kan brengen, wordt er niet altijd een voorwielsteun bijgeleverd.

De Tacx voorwielsteun kan in het geval van een gebrek aan een voorwielsteun dan ook de perfecte oplossing bieden.

Het apparaat zorgt er niet alleen voor dat je fiets stabiel blijft tijdens je training, maar verhoogt ook de hoek van je voorwiel.

Hierdoor neem je een rechte houding aan, net zoals op de weg.

De Tacx voorwielsteun is te gebruiken met alle fietstrainers en is geschikt voor wieler- en racefietsen en mountainbikes.