Wahoo KICKR Headwind Review & Test

Vind je het heerlijk om jezelf uit te leven op je fietstrainer?

Grote kans dat je dan regelmatig aan het zweten bent tijdens je training. Daarnaast is het ook goed mogelijk dat je het nogal heet krijgt, zeker als je bijvoorbeeld op zolder aan het fietsen bent.

Om dit fietsen zo aangenaam mogelijk te maken, kan de aanschaf van een ventilator interessant zijn. In deze Wahoo Kickr Headwind review bespreken wij deze hoogwaardige ventilator uitgebreid.

Voor wie is deze ventilator geschikt?

kickr_headwind_ventilator

De Wahoo Kickr Headwind is geschikt voor de serieuze indoor fietser. Doe je graag mee aan virtuele fietswedstrijden? Ga je graag tot het gaatje op je fietstrainer?

En merk je op dat je tijdens het fietsen regelmatig behoorlijk zweet? Dan is dit wellicht een hele interessante ventilator voor je.

Maar, wij beseffen ook dat deze ventilator niet voor iedereen haalbaar/geschikt is. Dit is namelijk een nogal prijzige ventilator, maar daar vertellen we je verderop in deze Wahoo Kickr Headwind review graag meer over.

Wat zijn de voordelen van de Wahoo Kickr Headwind?

Wahoo KICKR Headwind fan

Om deze review te kunnen schrijven, hebben wij deze ventilator uitgeprobeerd. Al snel bleek dat dit één van de beste indoor ventilatoren voor fietsers is.

In onze ogen is dit onder meer aan onderstaande voordelen te danken.

Aan veel fietstrainers te koppelen

Het mooie is dat je deze Wahoo ventilator aan meerdere fietstrainers kunt koppelen. Het gaat hierbij niet alleen om een Wahoo fietstrainer, maar ook om bijvoorbeeld fietstrainers van Tacx.

Perfecte synchronisatie

wahoo_kickr_headwind

Heb je deze ventilator aan je fietstrainer gekoppeld? Dan geniet je van een perfecte synchronisatie.

Zodra je tijdens je virtuele wedstrijd aan een afdaling begint, simuleert deze ventilator de wind. De maximale snelheid hierbij is 48 kilometer per uur, waardoor je echt een realistisch gevoel ervaart.

Méér dan een ventilator

In deze review hebben we het vooralsnog over een ventilator gehad. Maar, in onze ogen is de Wahoo Kickr Headwind meer dan alleen een ventilator.

Zoals we hierboven beschreven hebben, past deze ventilator de luchtstroom aan je parcours aan. Uniek!

Compatible met een borstband

Heb je een borstband om tijdens het indoor fietsen? Dan kun je die borstband ook aan deze ventilator koppelen.

Nadat je dit hebt gedaan, past de ventilator zijn blaassnelheid en –kracht aan op je hartslag.

Gaat je hartslag omhoog? Dan zorgt de ventilator voor meer koele lucht.

Vier vaste standen

Wil je liever niet dat de Wahoo Kickr Headwind zich aan je parcours of hartslag aanpast?

Dan is het goed om te weten dat je ook uit vier vaste standen kunt kiezen. Selecteer de gewenste stand en je krijgt een constante stroom van koele lucht op je af.

Perfecte luchtstroom

De Wahoo Kickr Headwind is niet te vergelijken met andere ventilatoren. Dat is te danken aan bovenstaande punten, maar ook aan de perfecte luchtstroom.

De luchtstroom is dusdanig geoptimaliseerd dat deze op de juiste lichaamsdelen terechtkomt. Je kunt hierbij denken aan je hoofd en bovenlijf.

Makkelijk in gebruik

Wahoo KICKR Headwind Ventilator

Tevens zijn wij van mening dat deze ventilator makkelijk te gebruiken is. Iets wat aan onderstaande pluspunten te danken is:

  • Uitklapbare pootjes: dankzij deze pootjes zet je de ventilator altijd naar wens neer. Je kunt ‘m hierdoor ook op bijvoorbeeld een tafel neerzetten.
  • Alleen een stopcontact nodig: voor de werking heeft de ventilator alleen een stopcontact nodig. Verder is het alleen aan te raden om voor een stabiele ondergrond te zorgen.
  • Bediening via de app: je kunt de ventilator met knoppen op het apparaat zelf aanpassen, maar je kunt ‘m ook via de app bedienen. Gemak dient de indoor fietser! 


Wat zijn de nadelen van de Wahoo Kickr Headwind?

In onze ogen is dit een nagenoeg perfecte ventilator. Je hoeft met slechts twee nadelen rekening te houden.

Produceert veel lawaai

Tijdens het trainen hebben wij opgemerkt dat deze ventilator veel lawaai produceert. Met name als je ‘m op een hoge stand instelt, is dit geluid goed te horen.

Dat is ook het geval als je een afdaling neemt; in dat geval verhoogt de Wahoo Kickr Headwind automatisch de blaassnelheid. En daarmee maakt de ventilator automatisch ook meer lawaai.

Vrij duur

De Wahoo Kickr Headwind is naar onze mening een vrij dure ventilator.

De ventilator is hierdoor alleen geschikt voor mensen die serieus aan het trainen zijn op hun indoor fiets. En ook bereid zijn om daar de juiste investeringen voor te doen.

Wat kost de Wahoo Kickr Headwind?

Voor de Wahoo Kickr Headwind betaal je een bedrag van 299 euro. Zoals we hierboven al aangegeven hebben, is dit vrij veel geld.

Voor dit bedrag krijg je echter wel de beschikking over een unieke en hoogwaardige ventilator.

Is de aanschaf van de Wahoo Kickr Headwind aan te raden?

kickr_headwind

Ja, wij zijn onder de indruk van deze ventilator. De ventilator is zeer slim, biedt veel mogelijkheden en doet zijn werk prima.

Ook is de kwaliteit prima, waardoor je de komende jaren met veel plezier van deze ventilator gebruik kunt maken. Dit stelt het prijskaartje van 229 euro wat ons betreft ook in een ander daglicht.

Bestaat er een alternatief voor de Wahoo Kickr Headwind?

Het enige alternatief waar je voor kunt kiezen, is voor een vergelijkbare ventilator. Weinig ventilatoren zijn echt zó slim en goed als de Wahoo Kickr Headwind.

Kun je ook een normale ventilator gebruiken?

Wil je tijdens het indoor fietsen van de gewenste koeling genieten? Dan kun je een normale ventilator gebruiken.

Wil je echter ook een hogere luchtstroom simuleren tijdens een afdaling? Dan heb je uiteraard niks aan een normale ventilator.

Een en ander is dus afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren.Plaats een reactie